Kitap Ciltlemek

Hakan AK

Kilopat
Katılım
18 Mayıs 2014
Mesajlar
539
Makaleler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar bazen kitapları okul çantasına koyduğumda birkaç gün gir çık olunca kitabın köşeleri kenarları tamamen zarar görüyor. Bunu önlemek için kitap ciltleme araştırmalarına başladım ama düzgün bir şey bulamadım.

Şimdi elimdeki bir kitabın kapağına zarar vermeden bunu ciltleyebilir miyim?

Kütüphane kitaplarında görmüştüm kitabın üzerine renksiz cilt basılmış halde ve çantaya koyunca da sertleştiği için az zarar görüyordu. Acaba bu şekilde veya başka şekilde nasıl ciltleyebilirim?
 
Kapağın üzerinde ki parlayan şey "selefon" ondan mi bahsettin tam olarak bilmiyorum ama ilkokul usulü kırtasiyelerde kapağını kaplamak için şeffaf kaplıklar var tavsiye ederim. Ayrıca kitabın boyutuna göre kutuda yapılabilir.
unnamed.png
 
Kapağın üzerinde ki parlayan şey "selefon" ondan mi bahsettin tam olarak bilmiyorum ama ilkokul usulü kırtasiyelerde kapağını kaplamak için şeffaf kaplıklar var tavsiye ederim. Ayrıca kitabın boyutuna göre kutuda yapılabilir. Eki Görüntüle 54117

Selefon mu bilmiyorum ama normal bi ciltten birazcık daha sağlam gibi içeri doğru katlanmış ve içinde boşluk/baloncuk yok.

Kutu biraz kaba durur gibi geliyor.

Şeffaf kaplıklarda da işte boşluk falan kalıyor onlar olsun istemiyorum. Cam gibi durmalı.
 
Ciltleme sistemleri pahalı. Manzaralı duvar takvimi kullanabilirsiniz. Bazı özel baskı kitaplardakı kılıf kapak gibi olur işe yarar. Etkili bir diğer çözüm buzdolabı poşeti. En etkilisi ise takvim kılıfı buzdolabı poşetiyle kaplamak. Takvimi kitabın boyuna uydurun, eni ise her iki yandan kapakların boyundan yarım boy daha uzun kalacak şekilde kesip kapakların içine katlayın. Üzerine uygulayacağınız buzdolabı poşeti sadece toz ve ezilmelerden değil, diğer yağ/kir/pasdan da korur.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı