İç Güvenlik Yasası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Tyler Deinsburg

Hectopat
Katılım
26 Mayıs 2014
Mesajlar
604
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
NOT: Bu yazı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını bilinçlendirmek için yazılmıştır ve hiçbir taraf teşkil etmemektir.

Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar. Gündemi takip edenlerin bildiği üzere yakında kamuoyuna sürülmesi beklenen iç güvenlik yasası hakkında sizleri bilinçlerdirmek istiyorum. Bu yasa hakkında şu an pek bir bilgi yok bildiğimiz bir kaç tanesi var ama tamamı değil, ve ben bunun suç olduğuna inanıyorum çünkü bir ülkede halkı etkileyecek bir karar alınacaksa bunu halkta dahil herkes bilmek zorundadır.

1- Öncelikle bu polislere verilen artık ne denir serbestlik mi bilmiyorum bu konu hakkında konuşmak istiyorum. Şu an yani bu yasa daha yürürlüğe girmediği zaman, polisler önceden bir kişiyi yakalamak ve ya tutuklamak için savcıdan/savcılıkdan yazılı bir izin alması gerekiyordu, bu yasa ile bu madde kalkacak yani anlayacağınız bir polis memuru sizin tipinizi, giyiminizi, yürüyüşünüzü vb. beğenmeyerek sizi göz altına alabilir ve hiç bir gerekçe göstermeden sizi 48 saat boyunca nezarethanede tutabilir. Bu süre zarfında sizi darp edebilir. Şimdi siz diyeceksiniz doktara gider darp raporu alır ve şikayet ederim ama işte öyle olmuyor. :) Polisin elinde hiç bir yazılı belge olmadığı için bunu kanıtlayamazsınız. Kanıtlasanız bile polis aynen şu şekilde ifade verebilir; Şahsı şüpheli gördüm ve konuşturmak için biraz şiddet uygulamak zorunda kaldım. Bu olay sonunda o polis memuruna olacak şeyler ya 1 maaş ceza alır ya da bir kaç sene kıdem tenzili bu kadar o yediğiniz dayakta bir anı olarak size kalır. Bir örnek daha vermek istiyorum. Mesela genç, güzel bir bayansınız bir polis memuru sizi beğendiği zaman hiç bir gerekçe ve ya yazılı belge göstermeden sizi gözaltına alabilir. Sizi arabasına bindirdikten sonra tenha ormanlık bir yerde sizi taciz ve ya tecavüz ederek serbest bırakır. :) Bu olayı kanıtlasanız bile polisin cevabı aynen böyle olur; Şahsı şüpheli gördüm ve gözaltına aldım tenha bir yerde kişiyi konuşturmak için uğraştım. Bu olaydan sonra polisin alacağı ceza 1 maaş ceza ve ya bir kaç yıl kıdem tenzili.

2- Her milletvekili istediği siteyi erişimi engelleyebilecek. Bu konu hakkında pek örnek veremeyiz ama şunu diyebiliriz ki mesela bir sitenin arayüzünü beğenmedi bir telefon açar ve diyeceği şey bu; www.fjdhsjkfhsdjkfhksdjfs.com sitesini zararlı gördüğüm için Türkiye'den erişiminin engellenmesini istiyorum.

DİPNOT: Arkadaşlar bu iç güvenlik yasası içinde bulunan 2 maddeden birini sizinle paylaştım lütfen ülke olarak bilinçlenelim. Yok 80 darbesini yeniden yaşayacağız lütfen bilinçlenelim.
 
Bizim milletimiz bu yobaz düşüncelerle devam ederse yarın bir gün şeriat gelecek ondan sonra İmralı'da ki ite yapmadıklarını Özgecan kardeşimizin katiline yapmadıklarını bize yapacaklar sokaklarda bizi asacaklar sırf alkol içtik diye haklarımızı savunduk diye. Eğer bunların istediği olursa Türkiye laik bir devlet olmayacak ve din işleri ve siyaset işleri birbirine karışacak ülkeyi din yönetecek. Ondan sonra bu ülkenin adı Türkiye Cumhuriyeti değil Türkiye İslam Devleti olacak.

Lütfen bilinçlenelim arkadaşlar.
 
Peki, normal vatandaşlar olarak ne yapabiliriz ya da nasıl engelleyebilir ?

Çoğumuz biliyoruz ki "daha çok kendi yararı için" belirtilen bir hedefe doğru ilerliyen güçlü bir sistem (yapı) var...
 
Biz ne yapabiliriz? Halkın bilgilendirebiliriz fakat şuanda ülkenin başında olanlara oy verenleri nasıl bilgilendirelim? Bunlar kendilerini bir şey için programlamış ve ona göre yaşamını sürdürüyor. Aykırı bir şey düşünenlere ise başkanımız yol yaptı diyor :(
 
Bilinçlendirmek için hiç bir kanun maddesi yazılmamış gerçekten. http://web.tbmm.gov.tr/gelenkagitlar/metinler/354189.pdf Bu ilgili metin. Bu da tek resmi eleştiri metni Polis Vazife ve Salahiyet Kanun Tasarısı ( İç güvenlik Paketi) | AB UYUM KOMİSYONU CHP GRUBU MUHALEFET ŞERHLERİ - Academia.edu
Bu çağda elimizde ki imkanlarla bu metinlerden başka bu konu hakkında kapsamlı bilgi içeren başka belgeler olmaması çok ilginç. Ayrıca ilgili kanunun ilk maddesinin ilk defa 1934 yılında düzenlenmiş olması ve Türkiye toplumu olarak özgürlük kavramını siyasi iktidarı kaybettiğimiz zaman hatırlamamız da çok ilginç. Demek ki bu ülkede iktidarı ele geçiren kanun vasfını da üstleniyor. Demek ki dün de böyleydi bugün de böyle.
Doğrudan demokrasi, insan onura yakışır herkes için adalet. Herkesin özgürce kendini temsil hakkı olmalı. Yoksa her uyanık bir şekilde bir "Bilinçlendirme" propagandası yapıyor zaten.
 
Arkadaşımızın eğitim düzeyi nedir bilmiyorum ama konuyu kulaktan dolma bilgilerle açmış. Eğer gerçekten bilgisizse lafım yok ama art niyet varsa yazdıklarının tamamen provokasyon amaçlı olduğunu düşünüyorum. İç güvenlik paketi.pdf olarak aratırsanız tam metin karşınıza çıkar. Herhangi bir ideolojik görüşüm yok ve siyasetten hoşlanmam. Ben mesleğim gereği kanun taslağını okudum. Herhangi bir keyfiyet yok . Makul şüphenin ne demek olduğunu bilmiyorsunuz. Öğrenmenizi tavsiye ederim. Yasa dışı gösterilerde polise molotof kokteyli ve havai fişek atana polis silah kullanabilecek ki olması gereken bu. Bunlar insanı öldürebilecek materyaller. Ayrıca yüzünü gizleyenler de terör suçundan yargılanacak. Polis boyalı su kullanarak suçluları tespit edebilecek. Belediye otobüsü yakan, bankamatik yağmalayan , insanların dükkanlarına zarar verenlere bunların zararları tazmin edilebilecek. Her milletvekili site kapatacak diye bir şey yok. Uygunsuz içerik barındıran siteler BTK'nın kontrolünden geçirilecek. Lütfen herhangi yandaş bir kanalın programlarını dinleyeceğinize kendiniz kanun taslağını açıp okuyunuz. Şu cümleniz ile polise karşı nasıl bir kin beslediğini açıkça ifade etmişsiniz. " Mesela genç, güzel bir bayansınız bir polis memuru sizi beğendiği zaman hiç bir gerekçe ve ya yazılı belge göstermeden sizi gözaltına alabilir. Sizi arabasına bindirdikten sonra tenha ormanlık bir yerde sizi taciz ve ya tecavüz ederek serbest bırakır." Bütün zorluklara rağmen halk için çalışan çaba gösteren insanları bu şekilde itham etmeniz çocukça ve art niyetli bir davranış. Bence siz buradakileri bilinçlendireceğinize(!) simit sarayında simit satmaya devam edin. Daha faydalı olursunuz.
 
Burada paketin tamamına karşı çıkan birisi olduğunu düşünmüyorum zaten. Belirli maddeler araya serpiştirilip yapilan işleri yasal göstermek amaç bu pakette.

"Polis, toplumsal olayları önlemek için kişileri o anda bulundukları yerden geçici olarak uzaklaştırabilecek veya bir yere girmelerini engelleyebilecek." gibi bir madde var mesela. Bu açıkça yürüyüşleri engellemek (ne amaçla olursa olsun) için yazılmış bir madde.
 
Anayasa'da der ki " herkes önceden izin almaksızın toplantı ve yürüyüş düzenleyebilir". Ancak yasa dışı durumlar ortaya çıktığında (pkk lehine slogan, molotof atmak, ya da ana yolu trafiğe kapatmak vs) polis orantılı bir şekilde zor kullanarak bu kalabalığı dağıtabilir ya da bulunduğu yerden uzaklaştırabilir. Yorumunuz farklı. Her şey toplum düzeni için.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı