Ubuntu 15.04 vs Windows 8.1

Eakgul

Kilopat
Katılım
24 Kasım 2014
Mesajlar
235
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. Kısa bir süre önce USB`den Ubuntu kullanmaya başladım. Fakat çevremden tepkiler gecikmedi. Windows 8.1 kölesi olanlar Ubuntu`yu kötülemeye başladı. Örneğin ne kadar da virüs bulaştırmak imkansız desem de Windows 8.1 köleleri buna inanmıyor. Arkadaşlar Ubuntu 15.04 ve Windows 8.1 karşılaştırmasını ayrıntılı bir şekilde yapar mısınız? Bir başkasından duymak benim düşüncelerimi destekleyecektir. Karşılaştırma derken mesela açılış hızı virüs vs. karşılaştırması. Şimdiden teşekkürler.
 
Öncelikle Ubuntu kullanan birisi olarak söylüyorum imkansız diye birşey yok. Bir hacker ubuntu için ya da tüm linux ailesi için bir virüs yazabilir ve o arkadaşlarını takma banada ara sıra "yok yıl 2015 hala komut giriliyo" tarzı cümleler kullanabiliyolar onlara 50 kez next e basmanın mı yoksa bir satır yazı yazmanın mı daha kolay olduğunu sor ve Ubuntu 15.04 şuan alpha da diye biliyorum final beta sürümünde unity arayüzüyle çıkıyo yani şuan 15.04 olan sürümler kubuntu ve xubuntu diye biliyorum ve o kendini microsoft fanboyu sananlara kaçkez kmspico kullandıklarını sor hemen hemen hepsi her formattan sonra diyecektir.
 
Sağol kardeşim. Aslında Linux tarihi boyunca 5 kez tek virüs bulaşmış. Ama yine de çok teşekkürler. :technopat:
 
Virüs bulaşmaz diye düşünmek yanlış olur. Mesela sen birilerine saldırı düzenlemek, sesini duyurmak yada belli insanların bilgilerini almak istersen (KK bilgileri vs.) eğer, sen olsan Windows, Linux ve MacOS platformlarından hangisi daha çok kullanılıyorsa onlara saldırmak istemez misin? O yüzden Microsoft'un başı hep bu klişe sözden dolayı yanıyor.
 
Aslında mantıklı. Fakat Linux` da virüs çalışmak için dahi senden izin istiyor. Mesela her adımda şifre istemesinin nedeni de bu.
 
Virüs olayında imkansız diye bir şey yok. Her sisteme girilebilir ancak bir sisteme girmek 1 gün sürer diğer sisteme girmek 10 gün sürer veya 100 gün sürer. Linux çok yaygın olmadığı için ona uygun virüs yazılmıyor. Çoğunluk Microsoft ürünleri kullandığı için onlara uygun virüs yazılıyor. Eğer Linux ' da çok yaygın olsa ona uygun virüs de olur. Şifre olsun ne olursa olsun kırılabilir. Ancak daha uzun sürer farklı yollar denenmesi gerekir. Ubuntu iyidir kullanımı güzeldir. Ancak uygun program , sürücü bulmak ve kullanım farklılıkları olduğu için tercih edilmez Linux . Herkes Windows ' a alıştığı için Windows daha iyi diyor. Kullanım daha kolay Windows' da.
 
Zoru öğrenir o kişiye kalmış kimi sürücü aramak ile uğraşmak istemez . Kimi sever o kişiye kalmış bir şey. Ubuntu kullandım kısa bir süre de olsa özellikleri düşük olsa da güzel çalışıyordu kasma gibi bir sorun olmuyordu. Ama bazı insanda alıştığından vazgeçmek istemez. Kullanıcıya kalmış.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı