Asus GL551JM-DH71 İncelemesi

Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 1 ay önce aldığım Asus marka dizüstü bilgisayarımı internette arattım fakat hiçbir incelemesini bulamadım. Merak eden arkadaşların olabileceğini düşündüğümden konu açmak istedim. Hadi başlayalım...

Teknik Özellikler:

-Model: ASUS GL551JM-DH71
-İşlemci: İntel i7 4710HQ (2.50 ghz turbo boost ile 3.50 ghz)
-Bellek(RAM): 16 GB (8*2) 1600mhz
-Ekran: 15.6 Full HD IPS Anti-Glare(Mat Ekran)
-Ekran Kartı: Nvidia GTX 860M 128bit Maxwell Mimari
-Disk Kapasitesi: 1TB 7200rpm (Msata slotu yok.Ssd için Hdd çıkarılması gerek.)
-İşletim Sistemi: Windows 8.1 64bit
-Bluetooth: Var
-Wireless: İntel DualBand Wireless-N 7260 802.11 a/g/n
-HDMI: Var
-Dahili Kamera: Var 720p (Yeterince iyi.)
-Klavye: Alttan aydınlatma klavye. Üründe Türkçe karakterler yok. Yakın zamanda İstanbul Bilişim'e gideceğim onlar basacaklar.
-Optik Sürücü: Var
-Usb Sayısı: 3xUsb 3.0
-Dokunmatik Ekran: Yok
-Pil Süresi: Oyun oynarken 1saat 1.30 saat arası. İnternette 2 saat 5 saat arası. (Kullanıma bağlı olarak)
-Ağırlık: 2.70 Kg
-Garanti: 24 Ay İstanbul Bilişim.



Ürünün fiyatı ve alındığı yer:

-İstanbul Bilişim'den nakit 3200 TL'ye aldım. (3300 taksit)
-.Garantisi İstanbul Bilişim'e ait.
-İstanbul Bilişim'e ne kadar güvenirsiniz onu bilemem Vatan Bilgisayar'da Gtx 850m modeli 3800 TL idi. O yüzden İstanbul Bilişimden aldım.
-Ürünün 2 tane rakibi var: "Monster Abra ve Lenovo Y50" Ben markası Asus olduğu için bana dahada güven verdiği için tercih ettim.

Ürünün Kutusu ve İçeriği:
-Kutudan adaptör, laptop, kullanım klavuzu ve kabloları sarmak için cırtcırt (öyle deniliyodu herhalde :)) var.
-Ücretsiz İstanbul Bilişim çantası hediyeli. ( http://www.istanbulbilisim.com.tr/istanbul-bilisim-notebook-cantasi-fiyati,103859.html )

Ürünün Dış Kasa Materyali
-Materyallerden fazla anlamam ama alt taraf hariç her yeri aliminyum olmalı (Alt taraf plastik.)
-Logonun olduğu taraf fırçalanmış aliminyum ve ROG logosu aydınlatılmış. (Karanlıkta çok güzel duruyor.)

Oyun-Ses Performansı
Geldik en önemli yerlerden birine...
-Oyun videoları koymayacağım isterseniz ürünün ekran kartı modelini yazıp bakabilirsiniz. (Bir sürü video mevcut.) Kısaca açıklayacak olursam güncel oyunları FHD çözünürlükte Ultra ayarlarda kasarak oynatabilir. (Oyuna bağlı 20-30 fps) Ben FHD çözünürlükte High-Medium ayarları kullanıyorum. (Farcry-Battlefield-Crysis gibi oyunlarda.) High Medium ayarlar diyede canınızı sıkmayın sonuçta bu bir orta seviye bir "laptop."
FHD çözünürlüğe aldığınızda diğer ayarları önemsemiyorsunuz zaten fazla.
-Ses performansı benim için yeterince iyi. (Abartılıda değil kötüde değil ama genel olarak iyi.)
-Fan sesi internette gezerken duymuyorsunuz bile o kadar iyi. Oyun oynarken normal olarak fan daha hızlı döndüğü için ses dahada artıyor. (Ben kulaklık kullandığım için fazla önemli değil. Yanlış anlamayın fanda abartılı ses yok her laptop ses çıkarır zaten oyun oynarken.)

Isınma (Sıcaklık Değerleri):
-Yakında derece olarak ısı değerlerini ekleyeceğim.
-WASD tuşları gerçekten soğuk ve bileğin koyulduğu yer.Ortalar sıcak sağ taraf ise ılık.
klavyesıcaklık.jpg


Özet olarak (Artıları ve Eksileri):
-Eksileri:

-Klavyede işaret tuşları ve numpad çok yakın bazen işinizi zorlaştırabiliryor. (Enter'da öyle)
-Ssd olsaydı demiyorum ama keşke msata slotu olsaydı.
-Ekran ips yandan gözüküyor fakat ekranı az aşağı ya da yukarı kaldırdığınızda renkler değişebiliyor.
-Fan çıkış yeri solda tartışılabilir fakat oyun oynarken sağlak olduğumdan bana eksisi yok.İnternette gezerken sıcak üflemiyor zaten. Ayrıca kışın işe yarıyor. :)
-Klavyede türkçe karakterler yok. (Yakın zamanda İstanbul Bilişim'e götürüp bastıracağım.) Zaten ürün Türkiye'de daha satılmıyor. İstanbul Bilişim'de yurtdışından sipariş etmiş olmalı. Windows'da İngilizce geldi onu Türkçe yaptılar orda. Garanti olarakda İstanbul Bilişim olması normal çünkü Türkiye'de daha satılmıyor dediğim gibi.
-Şimdilik aklıma gelenler bunlar belki sonra düzenlerim.

+Artıları:
+Donanım olarak çok iyi. Fiyat performans ürünü olarak bakılırsa. (Tabiki 10.000tl lik laptoplarla karşılaştırmıyorum fiyatına göre karşılaştırıyorum.)
+Soğutma olarak başarılı. (Zaten Asus belkide bu konuda en başarılı firma.)
+Asus'a özel birçok uygulama var. (Cloud gibi )
+Hdd olmasına rağmen çok hızlı açılıyor. (UEFI kurulumla yüklenmiş win8)
+Şimdilik aklıma gelenler bunlar belki daha sonra düzenlerim.

Resimler:
DSC_0050.jpg
DSC_0051.jpg
DSC_0053.jpg
DSC_0054.jpg
DSC_0055.jpg
DSC_0056.jpg
DSC_0057.jpg
DSC_0061.jpg
DSC_0062.jpg
DSC_0063.jpg
DSC_0065.jpg
DSC_0066.jpg


Bu arada yazımı @Evrende Bir Nokta 'e biraz bakarak oluşturdum çok güzel bir inceleme hazırlamış teşekkür ederim.
Sorularınızıda ve isteklerinizide elimden geldiğimce cevaplamaya gerçekleştirmeye çalışacağım.
Son olarak yazım yanlışı veya herhangi bir yanlış bilgilendirme varsa belirtin düzeltirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
3500 lira bütçem var bu laptop parasının hakkını veriyor mu? 4 yıl oyunlarda kasma yaşamadan oynamak istiyorum şimdiki oyunlarda ultra civarında. Bu fiyata daha iyi bir laptop önerebilir misiniz?
 
3500 lira bütçem var bu laptop parasının hakkını veriyor mu? 4 yıl oyunlarda kasma yaşamadan oynamak istiyorum şimdiki oyunlarda ultra civarında. Bu fiyata daha iyi bir laptop önerebilir misiniz?
Evet, parasının hakkını veriyor. Şuanda en kral oyunları FHD Medium ayarlarda oynatıyor. Diğer oyunları da High belki Ultra ayarlarda oynatıyor. 4 yıl sonra hakkında hiçbir fikrim yok ama birkaç ayar kısarsanız o zamanda sıkıntı çıkarmaz diye düşünüyorum. Fakat Nvidia tarafında 900 serisi ekran kartları çıktı. Bence onları iyi araştırın 3500 tl'ye biraz beklerseniz indirimle daha iyi bir model bulabilirsiniz.
 
@JonathanJim Peki kardeşim hiç sordun mu istanbulbilisim'e ? Orjinal türkçe klavye ile değiştirebiliyorlar mı ? Fiyat farkı koyup felan ?
Sanmıyorum 8.000 tl'lik ROG'larda bile durum aynıydı. Beyaz klavyeye basılmış gri karakterler olarak gördüm ben. Ama istiyorsanız bence sorun belki bir çözüm yolu bulabilirler.
 
Selam dostum bunu düşünüyordumda bundan başka gl771 msige70 apache msi gt70 dominator'de olabilir ne düşünüyorsun hangisini seçmeliyim fark varmı acaba
 
Selam dostum bunu düşünüyordumda bundan başka gl771 msige70 apache msi gt70 dominator'de olabilir ne düşünüyorsun hangisini seçmeliyim fark varmı acaba
-GL771 ile neredeyse aynılar. Öne çıkan tek özelliği ekranının biraz daha büyük olması. Bu da ekstra 300-400 Tl fiyat ortaya koyar. Bu size kalmış bir tercih.
-Gt70 Dominator 'ler ise en az 5.000 Tl'den başlamakta. Belki Amd modeli olan Gx70'i kastetmiş olabilirsiniz fakat bu üründe de işlemci yeterli olmadığından dar boğaz yaptığını söylüyorlar.
-Msi Ge70 eğer eski modelini kastediyorsanız onda Gtx 850m var.(860m modelleride var fakat onları bulması biraz zor.) Yeni seri Ge70'lerde en az 4000 Tl'den satışa sunulur diye düşünüyorum.
 
Son düzenleme:
Hocam ben onları dışardan düşünüyordum ama garanti problemi oluyor Şuan 2 tane arasındsyım birisi gl551 sizde olan diğeri lenovo y5070 düşüncelerini bekliyorum îstanbulbilişim den korkuyorum
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı