Pc elektrik problemi

ampirikukumil

Kilopat
Katılım
25 Şubat 2015
Mesajlar
8
Arkadaşlar masaüstü bilgisayarımla ilgili bir sorum olacak. Ben CPU fanını (AMD'nin orjinali çok ses yapıyor) değiştirirken ekran kartının da yerini değiştirmem gerekti. Baya bir oynadım kasanın içinde, dardı biraz yer, hatta ekran kartı slotlarından birinin plastik bir kısmını kırdım falan. Diğer slota taktım. Dolayısıyla bir ihtimal olarak anakarta zarar vermiş olabilirim.
Sorun şu ki; bilgisayarın açma tuşuna basıyorum anlık bir güç geliyor. Onu da fanların 1 2 tur dönmesinden ve ışığının yanıp sönmesinden (yarım saniye bile değildir) anlayabiliyorum sadece. Sonra tekrar açma tuşuna basınca hiçbir tepki vermiyor. Güç kablosunu söküp biraz bekledikten sonra tekrar takınca anca aynı tepkiyi alabiliyorum. Statik elektrik falan demişler internette bilemedim. Bu sorun ben ekran kartının slotunu değiştirdikten sonra oldu; önceki yerindeyken bilgisayar açılıp ekran gelmemişti. Ben nedeni slotun plastik de olsa bir kısmını kırmama verdim ama PSU nun zayıflamasıyla da olmuş olabileceğini düşünüyorum.
Sorun ya anakart ya psu gibi görünüyor ama nasıl net öğrenirim nasıl denerim fikrim yok açıkçası. PSU için bir test önermişler. 24 pin in ikisini kısa devre yapınca fan döner diye. Yaptım onu oluyor. Anakart daha olasılıklı görünüyor ama net bir fikir alabilir miyim ?
 
PSU la ilgili bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum en son ihtimalmiş gibi görüyorum. Açıkçası sen ekran kartını komple söküp açmayı denedin mi? yada RAM yerlerini değiştirerek?
 
PSU la ilgili bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum en son ihtimalmiş gibi görüyorum. Açıkçası sen ekran kartını komple söküp açmayı denedin mi? yada RAM yerlerini değiştirerek?
Arkadaşa katılıyorum ve dediğinize göre önceki yerlerinde iken ekrana görüntü gelmiyor demiştiniz değil mi ? Peki bip sesi geliyor muydu veya bir anlık yüksek fan sesi geliyor muydu ? Eğer gelmiyor ise BIOS ile ilgili bir sıkıntı olabilir... BIOS pilini çıkarıp 30 dk bekletin veya jumperları kullanın. Bunu yaptıktan sonra bakın eğer hala sorun devam ediyorsa monte etme esnasında bir kablonun çıkmış olma ihtimali vardır. Kabloları ve parçaları iyici oturtun. Bir de kırdığınız slotu elinizden geldiğince düzeltmeye çalışın veya plastik kısmını alın ve altındaki diğer kısımlardaki hasarları tespit edin eğer olmaz ise sorunun PSU da olduğunu anlamak için uyumlu olduğu başka bir pcye takın. PSU orada düzgün çalışırsa arızalı değildir. Zaten size olmuş olabilecekleri söyledim. Böyle ekran gelmeme gibi sıkıntıları hemen ekran kartına bağlamayınız sorun BIOS veya arızalı işlemci ile ilgili de olabilir.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı