Çözüldü Sony Firmware Extension Parser sürücü sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Katılım
5 Mart 2015
Mesajlar
62
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba Technopat Sosyal.

Bugün Sony Vaio SVE1511T1E1 modelli dizüstü bilgisayarımın iyice hantallaşmasını da bahane ederek format attım. Formattan sonra sürücüleri vesaire tek tek bulup kuruyordum. Technopat'in bana bir katkısı olarak donanım kimliği ile "bilinmeyen aygıt" kısımlarının kimliklerini aratıp neye ait olduklarını tespit edip sürücülerini indirmeye çalıştım.
2 adet bilinmeyen aygıt vardı şu şekilde kimliklerle:
ACPI\VEN_SNY&DEV_5001 (Sony Firmware Extension Parser)
ACPI\VEN_SNY&DEV_A008 (Sony Wireless State Device)

Bunları arattığım zaman "Sony Firmware Extension Parser" adlı sürücüyü indirmem gerektiğini gördüm. Sony'nin sitesinden dizüstü bilgisayarımın modelini girip sürücüler sayfasında güncel bir şekilde bulup indirdim. Fakat yüklemeye çalışınca Sony Packaging Manager başlar başlamaz kayboluyor. Başta programın sorunlu olduğunu bu yüzden çalışmadığını düşünüp 1-2 kere daha açmayı denedim. Sonrasında bariz bir şekilde fan sesi gelmeye başladı. Görev yöneticisinden kontrol ettiğimde CPU'nun %100 yük altında olduğunu gördüm. Programlar kısmında her biri %25 civarında CPU tüketen 3-4 adet komut satırı gördüm ve bunları sonlandırdım. Fan sesi hemen alçaldı ve CPU çalışması normal değerlere döndü.

Şimdi bu konuyu açarken tekrar denedim yüklemeyi ve yine aynı şekilde bir sorunla karşılaştım. İndirdiğim sürücünün güncel olduğundan eminim. (bkz. Windows 7 için SFEP Device ve Windows 8.1 için SFEP)

1.jpg
2.jpg



Oradaki %25 CPU tüketen komuta zincirini kapatınca yukarısındaki mavi logolu Sony programları da kapanıyor. Sonuç olarak 2 adet bilinmeyen aygıt kaldı o şekilde ve hoşuma gitmedi açıkcası. Sizce ne yapmam gerekir?

(Konuyu tam olarak nereye açacağımı bilemedim. Yanlış yere açtıysam özür dilerim.)

İlave: Kimlik kodlarını aratırsanız yerli yabancı herkesin aynı sorundan müzdarip olduğunu görebilirsiniz. Saygılar.
İlave 2: Yabancı sayfalardan birinden indirdiğim Windows 7 sürümü işe yaradı, üstteki donanım kimliği çözüldü.
İlave 3: Aynı şekilde diğer kimliğin de bu olduğunu buldum. Sorun çözüldü teşekkürler. İsimlerini yazayım da aynı sorunu yaşayan olursa kolay yoldan bulsun. Benim bayağı bir zamanımı aldı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı