Steam'de Alınan Oyun ve Başka İşletim Sistemi

kocvolkan

Kilopat
Katılım
25 Ocak 2015
Mesajlar
185
Makaleler
1
Yer
Trabzon
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar steam üzerinden hem windows hem de linux'a uyumlu bir oyun satın alsam, her iki sistem için de indirip kurabilir miyim ? Mesela, şu an Windows 8.1 kullanıyorum Euro Truck Simulator 2'yi satın alsam indirip oynayabiliyorum evet; ama bir kaç gün içinde Windows'u silip Ubuntu ya da SteamOS yükleyeceğim tekrardan. Linux tabanlı bir sistem yüklediğimde, Steam hesabıma girip satın aldığım oyunu Linux için de indirebilir miyim yoksa Linux için tekrardan mı satın almalıyım ? Bu arada ETS2'nin Linux uyumluluğu var.
 
Hayır, 1 kez satın aldıktan sonra bütün işletim sistemlerinizde Steam'e giriş yaparak kullanabilirsiniz.
 
Tekrar satın almak zorunda değilsin ama aldığın oyunlardaki DRM'in sorun çıkarmayacağından emin ol. Sayıları çok az olsa da bazı oyunlarda belirli zaman içersinde kurulum sınırlaması falan oluyor, kimi en fazla üç makineye izin veriyor vs vs.
 
Oyun işletim sistemini desteklediği sürece sıkıntı yok. Oyunu hesaba ekliyorsunuz bilgisayara değil yanlışınız olmasın yani. Rahat olun, steam hesabınızda bekliyor sizi oyun. :D
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı