Gigabyte 990XA-UD3 Sistemde ekran kartı sorunu

Cybex

Kilopat
Katılım
22 Nisan 2014
Mesajlar
103
Daha fazla  
Cinsiyet
Kadın
Merhabalar, konuyu tam olarak nereye açmam gerektiğini bilemedim çünkü sorunun nerede olduğunu anlayamadım. (Başlığa bile ne yazacağımı bilemedim.) Baştan beri olan sorunları anlatacağım ki belki nedeni bu aşamalarda oluşmuştur. Umarım yardımcı olabilirsiniz.

Sistem özellikleri:
  • Gigabyte 990XA-UD3 anakart
  • Amd Phenom II X6 1090T 3.2 GHZ
  • Güç Kaynağı 440 veriyor.
  • Ram 6GB
  • İşletim sistemi windows 8.1 (SSD'ye kurulu) (Dreamsparktan-korsan değil)
  • Ekran kartı msi gtx 960 128 bit
2-3 gün önce yeni ekran kartı (GTX 960) aldım. Bundan önceki Sapphire Radeon HD 6870 1 gb 256 bit idi. (Bu kartta açamadığım oyun yoktu.) Yeni sürücü ile eski kart sürücüleri çakışınca (programla kökten sildiğimi düşünmüştüm.) monitörden görüntü alamadım.
Foruma bu konuyu açtığımda yardım edenler sayesinde format atma yoluna girdim. Format sırasında da bir sürü aksaklık oldu. USB'ye yazılı win8'i görmedi. Loading operation system ekranında kaldı. BIOS ayarlarını kurcaladım boot etme öncelikleri ile de oynadım.
En son çare arkadaşımdan aldığım orj win8 cd. Onunla kurtarma penceresine ulaşmayı başardım, sistem geri yükle yaparak windowsu açtım. Win8 in ayarlarından format atma özelliğini bulup onunla temiz bir yükleme yaptığımı umdum.

Windows açılınca en önemli olan ekran kartının sağlam olup olmadığıydı. Hemen netten nvidia sürücüsünü indirdim. Şu anda yüklü olan :GeForce Experience, Afterburner, Gaming App.

Eski kartımda oynadığım yükleme olsun açılış olsun problem yaşamadığım Life is strange adındaki oyunda durum beni şaşkına çevirdi. Oyun açılıyor, ana menüye geliyorum ama yazılar yok. Arka plandaki ağaçlar hareketli ve müzik de çalıyor. Oyundan bile çıkamıyorum. Görev yöneticisine başvurmak zorunda kaldım çıkmak için. Neden düzgün çalışmıyor onu anlamadım. Ekran kartımda sorun var mı öğrenmek istiyorum.

Driver update adlı programı indirerek eksik kalan var mı onu kontrol etmek istedim. Çıkanları güncellemedim.

driver.PNG


Bazı sitelerde bazı animasyonların doğru çalışmadığını görünce flash player yüklemek aklıma geldi. Sitesine girdiğimde zaten chrome'da yüklü bildirimini aldım.
  • Microsoft visual C++ 2005 - 2008-2010 -2012 ve 2013 x64 ve x86 olmak üzere yüklemişim.
  • Directx en güncel sürümü kurulu.
  • Your Uninstaller kurulu.
  • Windows 8 güncellemeleri kurulu.

24 saat kuralına uymadığım için özür dilerim, ancak başka gelişmeler oldu. Tekrar konu açmak istemedim. Dün gece bir oyun actım ekran söndü, pc çalışmaya devam etti. Resetlemeler işe yaramadı. Kablolar değişti, ekran kartı sökülüp takıldı. Ramleri de çıkarıp taktım bu sefer yanık kokusu geldi. RAM'leri tekrar çıkarıp taktım ve bu sefer de bip sesi geldi 3 defa. Daha önce de 3 bip sesiyle karşılaşmıştım. RAM'lerin düzgün takılmaması ile ilgiliydi, düzeltmiştim. Şimdi ise soketler mi yandı RAM'ler mi yandı ne olduğunu bilmiyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
6 GB sağlıklı bir konfigürasyon değil öncelikle, bunu belirteyim. İlk olarak bellekleri tek tek farklı yuvalarda dene. Bir de anakartın arkasına bak yanık bir devre vs var mı diye. Eğer hiçbir bellek hiçbir portta sistem boot etmiyorsa başka bellekler bul ve onlarla dene. Yine boot etmezse anakartın bellek yuvalarında sorun var demektir.
 
6 GB sağlıklı bir konfigürasyon değil öncelikle, bunu belirteyim. İlk olarak bellekleri tek tek farklı yuvalarda dene. Bir de anakartın arkasına bak yanık bir devre vs var mı diye. Eğer hiçbir bellek hiçbir portta sistem boot etmiyorsa başka bellekler bul ve onlarla dene. Yine boot etmezse anakartın bellek yuvalarında sorun var demektir.

Başka bir pc yardımıyla bütün parçalar sağlamlarıyla değişti ve sonuçta tek bozuk anakart çıktı. Monitör de başka sistemde denendi. Güç var ama görüntü yok. Servise göndermekten vazgeçtim çünkü servis servis değil.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı