Peki hocam Amazon vergiyi kesmediği durumlarda bulunduğumuz ilde gümrük işleriyle uğraşan hangi kurumdan vergiyi ödeyebiliriz?
Bulunduğunuz yerde en yakın gümrük memurluğunda ödeyebilirsiniz. Zaten böyle bir durum olduğunda size yazılı bildirim gelmektedir.
 
@Raydric Kardeşim helal olsun, benim internet tost makinesi gibi olduğundan daha önce görmemişim. Şimdi farkettim kusura bakma. Ayrıca o zamandan başka yaptığın alışveriş veya fotoğraflar var mı? Bizimle paylaşacak.
 
Haklisin dogru seyi yazman baskasindan alinti yaptigini gostermez. Fakat konunun belirli yerleri yani alinti yaptigini soyledigim yerler seninki ile harfi harfine ayni. Sansa bak sirasi bile ayni bunlar hep sans. Ayrica emege saygidan bahsediyorsun fakat baska rehberden alinti yapip bunu belirtmiyorsun. Kucuk bir celiski var sanki.

Neyse daha fazla uzatmiyim. Sonucta baskasinin hakkini benim savunmamam gerekiyor. Bilmiyen arkadaslar icin faydalanabilen bir rehber. Sonucta bilgi bilgidir.
Hocam 80 Euro'luk bir saat beğendim. Bu ürünü almak için ödeyebileceğim tüm vergiler hakkında bilgi verebilir misiniz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bende ilk alışverişimi yaptım 57$lık ürün + 13$ kargo parası normal kargoyu seçtim 1 haftada geldi i-parcel ile gönderildi. Oldukça hızlı ya da benim şansıma böyle denk geldi :D
 
Order Summary

Item(s) Subtotal:
TRY 325,17
Shipping & Handling:
TRY 271,65
Total before tax:
TRY 704,25
Estimated tax to be collected:
TRY 0,00
Import Fees Deposit
TRY 107,43
Grand Total:
TRY 704,25

Siparişim türkiyeye girdi ve ups bana sizin yerinize gümrük işlemlerini halletmemiz için diyerekten doldurmam için bir vekalet belgesi yolladı doldurdum ve ups ye geri mail olarak gönderdim. Fakat bu vekaletin noter huzurunda yapılmasının gerektiğinide söylemişler. Şu şekilde : Gerekli ithal işlemleri yapiılarak adresinize kadar teslim sorumluluğumuz altındadır. Fakat bu ithal işlemini adınıza tamamlayabilmemiz için ekte örneği görülen vekaletnamenin noter tasdikli olarak düzenlenmesi gerekmektedir. Notere mi gitmem gerekiyor ups'e de şuan ulaşamıyorum çalışma saatleri dışındalar konu hakkında bilgilendirilmeye ihtiyacım var. @Raydric
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı