Pardus'u Yerel Disk D'ye Kurmak ve Office, Visual Studio Uygulamaları

  • Konuyu başlatan CanFakedead
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 3B
C

CanFakedead

Ziyaretçi
Merhaba arkadaşlar ben CanFakedead. Pardus bu aralar çok dikkatimi çekiyor. Okulda bu konuyu anlattılar hoşuma gitti işletim sistemi açıkçası. Bunu laptopuma kuracağım. Windows 8.1'in yanına Pardus kuracağım. Fakat bir sorum olacak. Daha önce hiç Linux tabanlı bi işletim sistemi kullanmadım. Pardus kuruluma başladığımda disk olarak Yerel Disk D'yi seçeceğim. D'ye kursun Pardus'u. Bunun dışında Bilişim Öğrencisiyim, Office 2013 ve Visual Studio 2012 fazlaca kullanıyorum. Bu iki program Pardus'ta çalışır mı ? Birde D'ye kurunca D'de olan herşeyim kaybolur mu ? Son olarak başlangıçta Windows 8.1 ve Pardus'u seçmek için seçenek çıkacak değil mi başlangıçta ? Birde Recep Baltaş'ın Windows 8.1'i USB Belleğe yazdırma rehberinde ki gibi Pardus'u Flash Belleğe bu şekilde yazdırabilirmiyim ?

Cevap veren herkeze teşekkürler iyi sosyaller !
 
Arkadaşlar yazdırdım Pardus'u USB belleğe fakat başlangıçta boot tuşuna basıyorum BOOT MENU açılıyor Windows Manage ve Sandisk Cruzer USB var. Sandisk'i seçiyorum 4 - 5 saniye siyah bi ekranda bekletiyo sonra Windows'a geçiyor. Bi yerdemi hata var ?
 
Office 13 wine ortamında daha stabil çalışıyormu bilmiyorum ama visual studio çalışmaz çalıştırabilsen bile compile almazsın onun yerine alternatifler var yine office in de alternatifleri var microsoftun tasarımına yakın en öok rahat edeiceğin wps office var
 
Pardus'u USB belleğe yazdırırken BIOS'U UEFI olmayan bir bilgisayarda Rüfus'da "BIOS veya UEFI bilgisayarlar için MBR düzeni.." isimli seçenekle mi yazdırmam gerekli ? Çünkü UEFI olarak yazdırdığımda boot menüsünde USB bellek görünmüyor.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı