AMD HD 4600 ve Belson PSU'lu PC oyunlarda reset sorunu

Görkem Alçay

Hectopat
Katılım
23 Mart 2015
Mesajlar
12
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle merhaba. Uzun süredir bilgisayarım bazı oyunlarda 10-15 dakika sonra reset atıyordu. Ben de bunun işlemciden kaynaklandığını düşünüyordum ama 10 dakika boyunca işlemciye stres test yaptım ve işlemcinin sıcaklığı max 49 derece oldu. Bu problemin kaynağını nasıl bulabilirim?

stres.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem özelliklerinizi belirtin. Bu tarz sorunlarda genellikle PSU yük altındayken gerekli gücü karşılayamadığından oluşur. Ayrıca bazı PSU' larda oluşan güç dalgalanması da buna neden olabilir.
 
  • İşlemci : intel i3 2120
  • Anakart: asus p8h61-m plus2
  • Güç Kaynağım Belson HK400-51AN 300 watt
  • Ekran Kartı: atı radeon hd 4600
 
Son düzenleyen: Moderatör:
PSU'nun markasını ilk defa duyuyorum. Öte yandan HD 4000 serisi ekran kartları 2008 yılında çıktı. 7 senelik ekran kartında bu tür sorunlar olması normal.

4-5 ay öncesine kadar böyle bir sorunum yoktu. PSU'larda güç kaybı gibi sorunlar oluyor mu ?

Tabii ki. 7 senede PSU ömrünü fazlası ile dolrumuştuır ki zaten kalitesiz bir PSU'nuz var. Ama sorun ekran kartında da olabilir.
 
Ekran kartımda hatırladığım kadarıyla en son 80 dereceyi görmüştüm. Zaten değiştirmeyi düşünüyordum ve PSU da değiştirmenin zamanı geldi.Peki şuan işlemcinin 50 derece ısınması normal mi yoksa ilerde çeşitli sıkıntılar oluşabilir mi?
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı