Web Sitesi Yapmak

Öncelikle Merhaba.

Sıfırdan bir websitesini yapmak istiyorsan öncelikle birtakım HTML ve CSS bilgisine ihtiyacın var. HTML websitesinin iskeletini oluşturur CSS ile de bu iskeleti boyayarak güzel görünmesini sağlarsın.

Tabi daha da görsellik ve kullanım açısından zengin olmasını istiyorsan JavaScript ve jQuery kullanmanda gerekiyor ayrıca dinamik bir site içinde PHP bilmen gerekiyor bunlar sonraki işler :)

Öncelikle sana Adobe Dreamweaver programını öneririm bu programı indir ve kur. Dreamweaver'da HTML yapısını oluştururken kod yamaya pek ihtiyaç duymazsın kendisi yazar, CSS'de de aynı şekilde sen sunulan seçeneklerden seçersin ve Dreamweaver css dosyasına yazar ama Dreamweaver'ı da kullanabilmen için biraz eğitim videoları izlemen gerek.

Ben sana bu işe nasıl başladığımı anlatayım belki sana biraz yardımcı olabilirim.

"Bir gün internette dolaşırken bir sitede bir yazı gördüm yazıda şöyle yazıyordu "Kendi Websitenizi Yapmak İstemezmisiniz?" diye bende merak ettim ve konuya girdim konuda Adobe Dreamweaver programının linklerini vermişlerdi indirip bilgisayarıma kurdum daha sonra anlamadığım birtom yazı terim ve butonlar vardı google a girip "Adobe Dreamweaver Eğitim Videoları" yazmışım aramalar sonucu Anar SAMADOV isimli bir arkadaşın websitesini buldum bu arkadaş okulda öğrendiklerini videolu ders olarak hazırlayıp sitesinde yayınlıyordu yaklaşık 2 hafta eğitim videolarını izleyip yaptıklarını yapmaya çalıştım ve yaptımda daha sonra kendi başıma birşeyler yapmaya çalıştım bu sürede ister istemez biraz HTML ve CSS'i öğrenmiştim yaklaşık 4 ay sonra Dreamweaver programını sorunsuz kullanıyordum ve daha sonra askerlik zamanı geldi askere gittim geldim ama öğrendiklerim aklımdaydı geldikten sonra eğitim videolarının üzerinden birkez daha geçip unuttuklarım varsa hatırlamak istedim. Bir süre sonra HTML ve CSS bilgisi yetersiz gelmeye başladı ve dinamik bir site yapmak istedim bunun içinde PHP öğrenmem gerekiyordu bunun içinde ilk olarak İbrahim Çevrük isimli arkadaşın PHP eğitim videolarını izledim ve daha sonrasında Tayfun Erbilen isimli arkadaşın eğitim videolarını izlemeye başladım ve bu 2 arkadaşın videoları bana çok yardımcı oldu PHP ile de bir çok şey yapabiliyorum ve hala daha yeni şeyler öğrenebiliyorum"

Yani uzun lafın kısası öğrenmek istiyorsan biraz araştırma yapman, sabırla videoları izlemen ve videoların bitiminde derste anlatılan konuyu kendin işlemen takıldığın yer olunca eğitim videosunu geri sarıp bakmak akılda kalıcılığa sebep oluyor.

Şuandaki mesleğim muhasebeci ama boş vakitlerimde 2 adet anlaşmalı olduğum matbaa firmasının müşterilerinden aldığı siteleri yapıyorum gayet memnun'um hem eğleniyorum hem para kazanıyorum :)

Birşeyler yapmak ve bu yaptığınız şeyi birilerinin kullanıp taktir etmesi gerçekten güzel bir duygu.

NOT: unutuyordum birazda Photoshop bilseniz fena olmaz :)

Öğrenim Sırasıda şu şekilde;
HTML
CSS
PHP
JavaScript, jQuery
---------------------------

Wordpress de PHP ile kodlanmış kaynak kodları açık bir websitesidir. Wordpress e tema giydirilerek farklı siteler ortaya koyabilirsiniz örnek olarak blog, haber, film siteleri gibi bu temalar yönetim panelinden düzenlenir ve kodlama yapmanıza gerek yoktur(özel durumlar hariç)
Web sitesinden gelir elde etmek mümkün mü
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı