Giriş Seviyesi Programlama Öğrenme

Web Programlama öğrenmek istiyorsan temel olarak ilk önce HTML öğrenmen gerekiyor. Daha sonra CSS,C#,.NET öğrenebilirsin. Bu programlama dillerinden en önemlisi bence C#'dır. Bütün dillerin temelinde C# var yani temel mantık olarak ilk sırada öğrenmen gereken dillerden olmalı. Öncelikle dediğim gibi HTML ve CSS ikilisiyle giriş yapabilirsin. Youtube üzerinden videolarla başlayabilir eğer yapabilirsen ve seversen eğitimini alabilirsin.
 
c ile başlayabilirsin yazımı kolay olan bir dil sayılır açıkcası ve nispeten eski bir dil olduğu için youtube gibi kanallarda pek çok eğitim videosu bulunmakta.
 
Eğer ortaya koyacak resmi bir kanıtım, raporum velhasıl seni ikna edecek bir delilim olsa idi gerçekten koyardım. Şimdi konuya girelim... Yukarıdaki saygı değer, yardımsever arkadaşlarımızdan edindiğin kaynakla Yazılım Geliştirme dünyasının ancak %3 yada %4'ünü görebileceksin. Hemen ön yargılı olma, dinle... Aslında eksik bir giriş bölümü var bu konuda. Kilit nokta Yabancı Dil. Kitaplar için harcayacak 20 tl param olsa o 20 tl ile programlama değil yabancı dil kitabı alırdım. C, C++, C#, Java, JavaScript, Visual Basic, Visual Basic .NET, Delphi, Phtyon, F#, TypeScript, Ruby, Asp .NET bunların hepsini bir obje olarak görmelisin. Bu objeleri de ancak Yabancı dil ile kontrol edebileceğini düşün. Uzun lafın kısası sen ilk önce güzelce bir İngilizce'ni geliştir. Daha sonra Hangi yazılım dili değil... İstediğin her türlü yazılım dilini öğreneceksin. O an bulunduğun amaç içerisinde iken otomatik olarak karar vereceksin zaten... Bak burada senin işini görecek bir kitap var. Bol bol pratik yap, onu kullan. İnan bana YouTube, Stackoverflow ile yürüyecek hatta ve hatta Türkiye'deki Programlama kaynakları ile yürüyecek bir iş değil!
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı