Mert Ukte Tarafindan Dolandırıldım

Katılım
8 Mayıs 2017
Mesajlar
249
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
14 Mart tarihinde Technopat Sosyal'in "İkinci El" kısmında @Mert Ukte tarafından açılmış olan bir ilanda satılan Steam(200 TL) ve Ubisoft(40 TL) hesaplarını 240 TL'ye satın aldım. Hesabı kullanmaya başladım ve bir problem yoktu.

Epic Games Hesabının Satılan Ubisoft Hesabına Bağlı Olması
Daha sonra kendisi bana satmış olduğu Ubisoft hesabına bağladığı Epic Games hesabı üzerinden AC Valhalla oyununu alınca sorun çıktı(ilgili konu). Ben Epic Games Hesabı almak istemiyordum ama olan olmuştu. İçinde indirimdeyken almış olduğu AC Valhalla ve GTA V vardı. Bu hesabı 180 TL'ye satın aldım.

Hesabın Çalınması.
Daha sonra oyun oynamaya birkaç aylığına ara verdim. Bu süreçte kendisi bir şekilde Epic Games ve Steam hesabını benden geri almış. Ubisoft hesabına da giriş yapmayı denemiş ancak başaramamış. Durumu 25 Mart'ta fark ettim ve bir yanlışlık olabileceğini düşünüp kendisine mesaj attım, dönüş yapmayınca aradım. Beni engellemişti. Ben de arkadaşımın numarası ile aradım, açtı, kendimi tanıtınca kapattı. Bununla birlikte mesajlarıma cevap verdi. Anlamsız şeyler söyledi. Hesabı ortak kullanalım falan dedi. Kabul etmedim. Sonra hesabı bana geri verdi. Ben meşgul olduğum için olayı günlük olarak takip edemiyordum. Aradan belirli bir süre geçtikten sonra hesabı geri almış. Konuşmaya çalıştım, sorunu çözmeyi denedim. Bana hesabın parasını 7 Mayıs'ta geri vereceğini söyledi. IBAN attım şu anda herhangi bir gelişme yok. Cevap vermiyor.

Süreç neden bu kadar uzadı?
İl dışındaydım (İstanbul'daydım) ve yoğun bir programım vardı. Olayı günlük olarak takip edemiyordum. Doğrusu hesabı çaldığını çok sonra fark ettim. Daha sonra araya üniversitenin sınavları girdi ve iki hafta sürdü. Sınav 3 Mayıs'ta bitti. Kendisiyle son kez iletişime geçtim. Bana yukarıda belirttiğim gibi 7 Mayıs'ta parayı ödeyeceğini söyledi. Satın almış olduğu birkaç tane uygulamayı iade ettiğine dair bir tane ekran görüntüsü attı. Paranın hesaba yansıtılmasını beklediğini yazdı. Bir gelişme olmadı.

Ne Kadar Ödeme Yapması Gerekiyor?
200 TL Steam Hesabı, 40 TL Ubisoft, 233 TL Epic Games (180 TL hesabın kendisi, 53 TL Ghost Recon Breakpoint satın aldım).

Ek Bilgiler:
  • Gerçek adı @Mert Ukte değil. Adını burada paylaşmam hukuki olarak doğru mu bilmiyorum. Bana sattığı Steam hesabında kullandığı eski kullanıcı isimleri arasında gerçek ismi de var. Bu hesabın çalıntı olmadığına işaret olarak algılanabilir.
  • Kendisin aktif e-posta adresini, telefon numarasını ve Instagram adresini biliyorum. Bu bilgileri gerekirse moderasyon ekibi ile paylaşabilirim.
  • Ubisoft hesabına erişimim var. Steam hesabı tabletimdeki Steam uygulamasında açık ancak Steam Guard kodları e-posta adresine gidiyor ve hesabın e-posta adresi de değişmiş durumda. Hesabı ortak kullanalım diye kendisine gelen Steam Guard kodunu bana yollamıştı. Ben de işi sağlama almak için giriş yapmıştım.
Sayın moderasyon ekibi bu durumda ne yapmam gerekir?
Not: Anlaşılmayan bir yer, eksik bilgi ya da cümle düşüklüğü varsa belirtin düzelteyim ya da açıklayayım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum yerinizde olsam gereksiz hesap işine girmezdim. Bende zamanında yabancı sitelerden minecraft premimum alıp 2 gün sonra elimden alınıyordu maili bende bile olsa. Böyle durumlarda bir soğuk su için elden birşey gelmez.
 

Bir Steam hesabını satın alabilir veya satabilir miyim?​

Steam hesapları satın alınamaz veya satılamazlar.

Steam hesabımın satın alındığı veya satıldığı öğrenilirse ne olur?​

Eğer bir Steam hesabının satın alındığı ya da satıldığı ortaya çıkarsa o hesap kalıcı olarak kilitlenebilir.

Valve, Steam hesabı alım-satımının kesin bir dille yasak olduğunu belirtiyor. Aynı şekilde Epic Games hesabı satışı da yasak Epic Games kurallarına göre. Satılan hesaplar ilk sahibi tarafından çok rahat bir şekilde geri alınabiliyor. İstediğin kadar hesaba ait bilgin olsun. Senin hatan, hesap satın almasaydın keşke.
 
Hocam hukuk yoluna başvurun bence. Ve ceza olarak da buradan ban atılsın bir daha Technopat Sosyal'e giremesin.
@Gabe Newell Komik olan ne?

Bir Steam hesabını satın alabilir veya satabilir miyim?​

Steam hesapları satın alınamaz veya satılamazlar.

Steam hesabımın satın alındığı veya satıldığı öğrenilirse ne olur?​

Eğer bir Steam hesabının satın alındığı ya da satıldığı ortaya çıkarsa o hesap kalıcı olarak kilitlenebilir.

Valve, Steam hesabı alım-satımının kesin bir dille yasak olduğunu belirtiyor. Aynı şekilde Epic Games hesabı satışı da yasak kurallara göre. Satılan hesaplar ilk sahibi tarafından çok rahat bir şekilde geri alabiliyor. İstediğin kadar hesaba ait bilgin olsun. Senin hatan, hesap satın almasaydın keşke.
Cevap burada yazıyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı