Thermaltake Sıvı Soğutma Bağlantısı Sorunu

Burak Tanış

Kilopat
Katılım
4 Mart 2015
Mesajlar
19
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba Technopat Ailesi,

Satın alımını tamamladığım sistemimin montaj ve kurulum aşamasındayım. Fakat sıvı soğutma su pompası güç bağlantısının nereye nasıl bağlanacağı konusunda bir problemim var.

Sıvı Soğutucum: Thermaltake Water 3.0 Pro
Anakart: MSI X99 SLI Plus
Güç Kaynağı: Corsair RM 1000W Gold

TT sıvı soğutucunun iki adet bağlantısı var, 4 pinli fan bağlantısı ve 3 pinli su pompası güç bağlantısı. 4 pinli fan bağlantısını anakartın 4 pinli CPU fanı bağlantısına bağladım, bursa sorun yok.

Fakat, Anakartımın üzerinde 3 pinli su pompasını bağlayacak bir yer bulamadım. Daha doğrusu 3 pinli bir bağlantı var ama ne işe yaradığına dair pek fikrim yok, anakartın Manuelinde veya internette bu bağlantı ile ilgili herhangi bir bilgi bulamadım. Sizce bu 3 pinli bağlantı nedir? 3 pinli kablomu buna takabilir miyim? (Bkz. Resim)

Başka önerisi olan? Biryerlerde bu Su pompası bağlantısının güç kaynağına direk bağlanabileceğini de okumuştum ama güç kaynağımda bu tür 3 lü erkek bağlantısı yok.
Teşekkürler yardımlarınız için
DSC_0006.JPG
 
O fotoğraftaki yere bağlamayın.
Pompanın 3 pinli olmasının önemi yok. O 3 pinli güç kablosunu istediğiniz herhangi 4 pinli fan soketine bağlayabilirsiniz.
 
Bende Z97 Gaming 5 var bizimkilerde CPU FAN 1 - CPU FAN 2 var. Radyatör fanı CPU FAN 1, pompada CPU FAN 2 ye bağlı. Pinlerin farklı olması önemli değil zaten fan kablolarında oturacak yerleri belli.
 
Ben Water 3.0 Extreme kullanıyorum. Pompadan çıkan kablolardan birini USB 2.0 (tabi mevcutsa) başlayın. Diğer kabloyu CPU OPT yazan yere takın. Fanın kablosunu da CPU OPT'ye bağladığınız kablonun üzerindeki çoklayıcıya taktıktan sonra halletmiş oluyorsunuz.
 
Ben Water 3.0 Extreme kullanıyorum. Pompadan çıkan kablolardan birini USB 2.0 (tabi mevcutsa) başlayın. Diğer kabloyu CPU OPT yazan yere takın. Fanın kablosunu da CPU OPT'ye bağladığınız kablonun üzerindeki çoklayıcıya taktıktan sonra halletmiş oluyorsunuz.

Cevaplar için teşekkürler.

Pompadan bir adet kablo çıkıyor, o da bahsettiğim 3 pinli enerji kablosu. "USB 2.0 başlamak" ile ne kastettiğinizi anlayamadım. Onun dışında 2 adet fan kablosu var (2 adet fan olduğundan) onları da Y kablo ile birleştirip CPU Fan soketine taktım. CPU OPT'ye mi takmalıyım?
 

Dosya Ekleri

  • dasdas.jpg
    dasdas.jpg
    862,8 KB · Görüntüleme: 334
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı