Samsung Galaxy N7000 Lollipop kurma

Room > ROM
Cevaplarınınz için ayrı ayrı teşekkür ederim bilgilendiriyorsunuz.

Ben aşağıdakü verdiğim linkten lolipopu kurmak istiyorum gene aynı işlemleri yapmam yeterlimidir?

Veya sizin önerdiğiniz mi iyi yoksa linkteki mi sizide yoruyorum kusura bakmayın.
www.muhyal.com: Galaxy Note Android 5.0.2 Lollipop Yükleme (GT-N7000 - Özel ROM - NightOwl BETA 10 - CM12) • AndroBlog: Android Root, ROM,...

Bende şuanda 4.1.2 jelly bean kurulu orjinal dokunmadım.

Yüklemek istediğim ise ;
www.muhyal.com: Galaxy Note Android 5.0.2 Lollipop Yükleme (GT-N7000 - Özel ROM - NightOwl BETA 10 - CM12) • AndroBlog: Android Root, ROM,...

Herbirinizin cevapları için çok çok teşekkür ederim. Son sorularımıda cevaplarsanız çok memnun olurum
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bloother bey, N7000 icin restriction ROM Lollipop bulunmaktadir, kurulumu ise şöyledir, root atilir, rom indirilir, Philz touch yuklenir ve ROM flashlanir ve tum ROM'lar icin bu böyledir. Root olmadan custom Recoverylerin hicbiri calismaz, bu bilgiyi orjinal xda konularnda bulabilirsiniz.

Root telefonun heryerine erisimi saglar ve eger o olmazsa telefonda değişiklik yapilamaz, ROM degisikligini birakin, herhangi bir sistem dosyasini bile "goremezsiniz". Bilmeyen arkadaşlarım bunu öğrensinler. Çünkü uzun zamandir root yaparim ve root olmadan yapamadiklarimizi uzunca arastirdim ve bunu XDA Developerler kadar iyi bilirim ve hatta telefonu full brick yapip sonra kurtarmisligim bile vardir. Bu yuzden uydurmadigimi ve bu konu hakkinda yeterince bilgim oldugunu söyleyeyim, ayrica room diye bisey yoktur, bu ROM'dur.

Ayrica kimse Bloother'e cahil diyemez çünkü bana çok yardimi dokunmus bir abimdir ve benden cok sey bildiğine inanıyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@oxygen Cyanogenmodları tümü zaten rootludur.
S4 Mini ROOT ve ROM Nasıl Yüklenir ? | Technopat Sosyal
Bu konuyu okuyun. Berkant Ayhan Karabudak android konusunda hepimizden iyidir. Hala recovery yüklemek için ROOT gerektiğini düşünen insanlar var aramızda.(n)

Bak şimdi abisi.
Hani sen Odin ile philz cwm6 yüklüyorsun ya. Heh işte o, cihaza hem cihazı rootluyor hem de cwm kuruyor. Anladın mı? Sonra sen cwm'ye girdiğinde telefon zaten rootlu oluyor. Cwm'yi, cihazı rootlamadan zaten kuramıyorsun. LG'de de bu böyledir. Önce rootlarsın, sonra twrp yüklersin. Twrp de Cwm gibi bir şirkettir. Ayrı bir recovery yazılımıdır.
Sonra da CWM ekranında cihaza CM ROM'u flashlarsın. ROM flashlamak nedir? KÖK'ten sistemi değiştirmektir. Telefonu kökten değiştirmek için ne lazım? Kök izni lazım. Kök izni nedir? ROOT'tur. Zaten custom romların tamamı senin sahip olduğun kök iznine dokunmadan yüklenir. Bu sadece CM'ye has bir durum değildir. O yüzden tüm custom romlar yüklendiğinde KÖK İZNİ devam eder. Çünkü o custom romların amaçlarını yerine getirmesi için bu kök iznine her zaman ihtiyaçları vardır.

Sence daha açık olabilir miyim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@oxygen Cyanogenmodları tümü zaten rootludur.
S4 Mini ROOT ve ROM Nasıl Yüklenir ? | Technopat Sosyal
Bu konuyu okuyun. Berkant Ayhan Karabudak android konusunda hepimizden iyidir. Hala recovery yüklemek için ROOT gerektiğini düşünen insanlar var aramızda.(n)
CYANOGENMOD aslinda bir mod degil, o ekibin adidir yani öyle bir mod yok. Ayrica beni sdnden takip edebilirsin banlanmis olabilirim ama hala konularim duruyo
Not: samsungda root philz yuklerken ayni anda yuklenir, bunun sebebi ise isleri kolaylaştırmak. Bu her telefonda calismaz. Ben universal konusuyorum burda.
 
Philz bir kerneldir. Cwm arayüzü ile yüklenir. Kernel, çekirdek demektir. Cihazın çekirdeğini değiştirip, cihaz rootlanmıyor diyen arkadaşlar var aramızda.
 
N7000 için CM12.1 kullanmanızı tavsiye etmiyorum. Ben kurdum, çok kasıyor ve çoğu işlemde arayüz çöküyor. CM11'de kalın şimdilik daha ileri gitmeyin..
CM11 için ise telefonda ROOT yoksa önce telefonu ROOT'layın. Sonra CM11 için yazılmış r10 kernel'i Recovery'den flashlayın. Daha sonra "Reboot RECOVERY" yaparak Recovery (kurtarma) modunu yeniden başlatın. Full Wipe işleminden sonra telefona atmış olduğunuz CM11 ve 4.4.4 GAPPS (.zip uzantılı) dosyaları sırasıyla flashlayın. Tekrar ve sadece "wipe cache" ve "wipe dalvik cache" işlemlerini gerçekleştirip "Reboot SYSTEM" yaparak telefonu açın.
 
kısaca bende samsung p1000 için pek çok root yöntemi denedim olmadı üzerindeki rom 2.3.3 bu iş için yöntem nedir..? ayrıca bununda diğer tel romları gibi rootlu olan bir rom yüklüyemiyormuyuz..?
 
En basit şekilde:
1-Telefona root at
2-TWRP Official App'i indir ve ordan Recovery'i TWRP Recovery yap
3-Rom dosyasını ve GAPPS dosyasını bul
4-Wipe'a girip Factory Reset yap
5-Rom ve GAPPS dosyasını Install'a basarak attığın yeri bularak kur

Eğer hangi Romu kuracağın hakkında bilgin yoksa LineageOS'i kur derim.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı