MBR diski GPT'ye çevirdim sistem boot etmiyor

Mehmet Zahit

Hectopat
Katılım
20 Ekim 2014
Mesajlar
33
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle herkese iyi forumlar, Toshiba Sattelite A500-19W marka laptopumun, Windows 8.1 yüklü SSD'sini Aomei Partition Asistant programı ile MBR diskten GPT 'ye çevirdim. Sistem boot etmemeye başladı. Resimdeki gibi " - " yanıp sönüyor. Verileri kaybetmeden nasıl eski haline getirebilirim?

IMG-20150330-WA0017.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Programın hedefi sistem yüklü olmayan diskleri GPT'ye dönüştürmek. O nedenle bilgisayarın açılmaması normal. Tekrar MBR'ye dönmeniz bir şey ifade etmeyecektir.
 
Peki. Bilgisayarım eski olduğundan dolayı mı gpt diski boot edemiyor? Daha önce format attığımda da usb'ye windows 8.1'i gpt olarak yazdırmıştım. Aynı bu şekilde " - " olarak boot ekranında kalmıştı. Sonra mbr olarak yazdırdığım da boot edebilmistim. Şimdi gpt olarak yazdırsam boot edebilir miyim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yani şu an gpt olarak format atabilir miyim? Eğer atabiliyorsam gpt olarak kurulum rehberi paylaşırsanız çok memnun olurum.
 
Uefi kurulum yapmaya çalıştım. Sistem yine resimdeki gibi " - " verip yanıp sönmeye başladı kurulum ekranına ulaşamadım sanırım bilgisayarım uefi kurulumu desteklemiyor sistem bootBende mbr olarak normal kurulum yaptım.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı