Muay Thai sertliği ve zorluğu

xenia

Kilopat
Katılım
29 Eylül 2013
Mesajlar
1.280
Çözümler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar size bir kaç bilgi vermek istedim. Öncelikle genelleme yapacağım. Bazen forumlarda falan geziyorum atıyorum bir arkadaş diyor dövüş sporu yapmak istiyorum neye başlamalıyım diyor. Çoğu kişi Muay Thai diyor. Ve çoğu bilinçsizce diyor. Şöyle söyleyeyim Muay Thai öbür sporlara fazla benzemiyor. Nasıl derseniz aşırı sertliği ve zorluğu var. Ben gidiyorum ve bırakmayı düşünüyorum. Doğru dayanamadım. Yani aslında çoğunluk dayanamamak değil salon ile ilgili sıkıntılarım varda neyse. Mesela gidiyoruz 40 dakika koşu tek koşu değil dur şınav çek dur herkes birbirinin üstünden atlıyor dur yumruk atarak koş falan filan. En az 5 km koşuyoruz. Zorluk sonra :) Bazen ilk başladıysanız çok sağlam kişiler ile çalışırsınız yani hareketleri onunla yaparsınız bu çok zordur :) Hele acımasız birine denk geldi mi eve değil hastaneye kadar yolunuz var. Mesela kendimden bahsedeyim gittiğim ilk gün yüzüme art arda yediğim yumruklardan kafam ağrımıştı. Çalışırken karnıma yediğim yumruktan dolayı 5 dakika yerde kaldım :) Bacaklarım morardı falan. Yanlış anlaşılma olmasın burada Muay Thai kötülemiyorum muhteşem bir spor. Orada abilerim falan var zevklide geçiyor. Şükür şu ana kadar bir yerlerim kırılmadı :) Ama suratıma diz yemekten son anda kurtuldum. Eğer dayanırım diyorsanız kesinlikle gidin çok sağlam bir spor.
 
10 yıldır Karate sporu ile uğraşıyorum. Siyah kuşak 2.Dan seviyesindeyim. Geçen sene İzmir'de Yıldızlar Karate Şampiyonasında göğsüme öyle bir tekme yedim ki sakatlandım. 3 kaburga kemiğimde ağır hasar meydana geldi ve bir süre hastanede kaldım okula falan gidemedim. Yaklaşık iki senedir pasifim sadece eğitmenlik yapıyorum ve hala daha spor yapmak için yeterli bulunmuyorum heyet tarafından. Sonuç olarak ; her sporda bir risk vardır. Hatta hayatın her anında risk vardır, neredeyse yaptığınız her seçimde. Önemli olan bunun zevkini çıkarmak. Ben o turnuvaya katıldığıma pişman değilim. Beş aydır vücut geliştirme yapıyorum , düzenli koşu, kata, kumite çalışmaları yapıyorum kendi çapımda. İnşallah milli takımada yazılacağım. Her neyse umarım anlatabilmişimdir. Önemli olan zevk almak. :)
İyi Geceler
 
Anladım :) Ama benim anlatmak istediğim şey çoğu yerde gezerken çoğu kişi Muay Thai yap diyorlar. Her insan vücudu bu sporu kaldıramaz. Benimki gibi :D
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı