Notebook'a Hangi RAM'in Uyumlu Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Abi ben ne almayım 1 tane slot var. 8 GB istiyorum ne önerrirsiniz? Şimdiden teşekkürler.

Adsız.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben ilk okuduğumda boşta değil, toplamda 1 slot var gibi anladım, bu durumda bakılması gereken işlemci. İşlemci İntel ise kendi sitesine gidip kullandığın işlemcinin hangi frekansta toplam kaç GB RAM desteklediğine bakman gerekiyor. Eğer ben yanlış anladı isem ve şu anda boşta bir tane slot var ise, bir üstteki tavsiyeye ek olarak yine de işlemcinin ne kadar desteklediğine bakmanı öneririm. 1333 MHZ de 8GB desteklemiyorsa (ki ben öyle bir işlemci henüz duymadım) sistemi boşuna upgrade etmene gerek yok. Fakat şöyle de bir durum var, stock RAM miktarı genelde sınırın altındadır, muhtemelen destekleyecektir. Yine de kontrol et.
 
merhabalar ben ramlarıme kavustum. fakat 1333mhz diye sattılar bana bu ramlerı ama durum bu. DRAM frekansı 399 diyor x2 olsa bile 800 yani. Anakartım frekans hızını mı desteklemiyor yoksa kazıklandım mı bilemedim :)))
 

Dosya Ekleri

  • 1.jpg
    1.jpg
    164,4 KB · Görüntüleme: 500
Arkadaşlar merhaba. Bende laptobumun ram kapasitesini artırmak istiyorum. İntelin sitesine girip baktığımda memory type DDR3 1066/1333 diyor ve max. memory size 8 GB diyor. İki adet ram slotum var. Benim burda anlamadığım her slot mu 8 GB ram takılabilir mi (8+8=16) yoksa toplamda mı 8 gb(4+4=8) olabilir. Mevcut suan 4 gb dir (2+2). Yardımcı olabilirmisiniz. Birde hangi tür ramların uyumlu olduğunu söyleyebilirmisiniz.


Laptop modeli hp pavillion dv6 2195et
Windows 7 Home Premium 64 bit
İşlemci: Intel i7 720QM 1.6 GHz

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı