GTX 960 Alınabilir mi?

Öncelikle herkese merhaba. Ben GTX 960 almayı düşünüyorum. 800 lira fiyatı var bütçem buna yetiyor. Sizce fiyatına daha iyi bir ekran kartı alınır mı? GTX 960 almalı mıyım?
800 TL civarına alabileceğin kartlar, R9 285 ve GTX 960'tır. Yeni nesil olmaları itibarı ile en tercih edilesi bu ikisidir. Her iki kart da hemen hemen aynı performansı verirler. Birbirlerine bariz üstünlükleri yoktur. Şayet 1080p ve altı bir çözünürlük için düşünüyorsan ikisinden ucuz olanı alabilirsin. Şu dolar kuru ile 800 TL'den daha fazlası verilmez bu modellere. Ederleri 700 TL civarıdır. Acelen yok, 4GB modellerin çıkmasını ve bu 2GB'ların fiyatının düşmesini bekleyebilirsin. Ben de bunu bekliyorum.

Yalnız R9 285'in şöyle bir avantajı oluyor; 1080p üzerindeki çözünürlüklerde GTX 960'a oranla daha iyi performans sergiliyor. O da bünyesindeki renk sıkıştırma algoritması sayesinde gerçekleşiyor. Bu sayede belleği daha idareli kullanabiliyor. Malum yüksek çözünürlükler biraz daha fazla bellek ister. Onun dışında 1080p'de ikisi de hemen hemen aynı.

Markalar arasında ise fan durdurma özelliğine sahip olanları tercih edebilirsin. Sapphire tavsiye etmem.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Guzel arkadaslar. R9 serisinin 280, 285 ve 290 modellerini kullanmadan atip tutuyorsunuz. GTX 970 de kullaniyorum ve G20AJ kullaniyorum. R9 280 ve ustu her sekilde fiyat performans icin secilmis cinsten kartlardir. Ben emekli olur derken durumun vahimiyetini belirtmek istedim. Paran varsa 970 alirsin, yoksa r9 285 gayet yeterlidir. Ben sahsin cebini dusunuyorum ayni zamanda. Ben bunlarin hepsini kullanmis biri olarak yardimci oluyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tamam bu konuda saçmalıklar var. Aynı güçte olan bir kart emekli olur iken diğeri ne yapıyor olacak. Bu tür yorumlar atıp kötüleme yapmaya gerek yok. 960 modeli pahalı kalıyor. R9 285 ile aynı fiyat olsa düşünülebilir.
Diyeceksin neden r9 285 öneriliyor. Bunun cevabı basit.
  • Çoklu monitöre daha uygun.
  • 1080p üstünde daha çok performans veriyor.
  • İki tarafta sıkıştırma teknolojisi kullanıyor ve bu yüzden daha fazla bant genişliği avantajı var.
  • Daha uygun fiyata aynı performans.
Gibi artıları var. 960 tarafının ise artıları şunlar.
  • Daha az güç çekiyor.
  • Nvidia teknolojileri.
  • H.265 desteği.
Bunlar yani. Karar sana kalmış. İstediğini al.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı