Beynimizin %100'ünü Kullanıyoruz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şöyle olabilir her insanda İ7 4770K vardır bazıları iyi Overclock ettiğinden dolayı daha zekidir bazıları darboğaz yaşıyordur. :D
Şaka bir yana çoğunuz işlemci ekran kartı mantığı ile konuyu ele almış merakla okuyorum yorumları.

Çok güzel bir mantık. :D Böyle düşünebiliriz. Bazıları i7 4770K O.C ediyor, bazılarıysa G3258. Demek istediğim Kimsenin beyni düşük seviyede başlamıyor yanlış anlaşılmasın. Bazıları beynini tembelliğe alıştırırken, bazıları sürekli kullanıyor köreltmiyor. Körelmeyen beyinde (Yani İşlemci :D) O.C başarılı olup verimli olurken diğeri Alt seviye kalmaya devam ediyor. :)
 
O zaman 2 yaşında okuyup yazmaya başlayan birinin beyni i7 ise, normal bir şekilde okuma yazma öğrenenin beyni i3 oluyor. :D
 
Diyelim ki hafızamızda bir numara var , bu numara bin nöron tarafından tutulsun .Sinir hücreleri herhangi bir darbede ya da sarsıntıda ölürler dolayısıyla başımız en ufak sarsıntıda bile nöron kaybedebiliyor bu nöronlar o bin nöronun içinden birisi olursa eğer beynimiz numarayı unutmamamız için kullanmaya hazir başka nöronlara bilgiyi aktarıyor yani demek istediğim nöronlarımızı kullansakta kullanmadığımız ve hazırda bekleyen bir çok nöronumuz var.Yüzdesel olarak bir şey söylemek gerçekten güç ama hepsini kullanmadığımızı düşünüyorum.
 
%3'ün %100'ünü kullaniyoru olabilirmiyiz acaba.

Acaba anlatilmak istenilen bumudur? :)
 
İşlemciyle ekran kartıyla bozmuşsunuz siz kafayı.
 
Eğer %100'ünü kullanmıyorsak neden verildi acaba ? Beyin uykadayken bile belirli bir aktivite içindedir hiç boş kalmaz. %3 filan hikaye kulaktan dolma bilgiler. Hiçbirşey boşuna yaratılmadı herşeyin bir görevi var. Birde şöyle bir sallama var %100'ünü kullanınca yok karşıdakinin zihnini okuyabiliriz yok bilmem ne tamamen uydurma bilgiler.
 
Bence olay biraz insanın ufkuyla alakalı,ne kadar bildiğinle alakalı. Farkındalık önemli bence. Yaptığın işleri sorgularsan, ben neden yapıyorum dersen, kitap okursan, gerekli şeyleri öğrenmek için çaba sarf edersen ister adı %3 olsun ister %100 olsun kafanı kullandığın için mutlu olmalısın bence :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Beynimizin %100'ünü kullanmak bence mümkün değil. Beynimizin birkaç farklı bölümü var ve onları aynı anda çalıştırmak mümkün değil. Bilinçaltından bütün her şeyi çıkarıp iki eliyle yazan bir insan bulamazsın yani.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı