Çözüldü Tek modül ve çift modül RAM fiyat farkı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Lordrummer

Kilopat
Katılım
7 Ocak 2015
Mesajlar
52
Çözümler
1
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Müzisyen
Merhaba arkadaşlar 2 gündür merak ettiğim bir konuyu size sormak istedim?
Corshair'ın tek modül 4gb rami 127 lira iken çift modül(2x4gb) neden 271 lira?
Tek tek 4 gb alındığı zaman 17 lira tassarruf oluyor biraz saçma değil mi?
 
Ramlarin mhz'si kaç ve soğutucu var mı yok mu? İki Ram'in de linkini koysaydın en azından incelerdik.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu ramden alacağım 1-2 gün içerisinde. Bilgilendirme için teşekkürler.
 
Tek modül 8 GB ile (2x4) GB arasında fark olur. Çünkü 2 tane 4 GB 2 yuva isterken bir diğeri tek yuvaya takılır. 2 slot'un varsa 8 GB ram almak istiyorsan tek modül almak mantıklı ileride belki ram'ı 16 GB yükseltirsin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Saçma olan bir durum yok. Sen tek slota 2 tane 4 gb ram'i takabiliyor musun? Yada 4x4 ramleri 2 slotlu bir sisteme takabiliyor musun? Takamazsın, o yüzden fiyat farkı var ve o ramler sayısına göre dual, triple.. diye gider. Frekansları da ona göre ayarlanmıştır.
 
Yahu adamın sorduğu 8 gb ve 4x2 gb farkı değil ki, adam diyor ki paketten 2 tane 4gb lik ram çıkıyor, bunların tanesini 127'ye satıyorlar. İkili kutusu 271 lira halbuki, içinden çıkan ram aynıysa neden bu fiyat farkı diyor adam. Benim bu konuda bir bilgim yok ama dual satılan ramlerin birbirleriyle uyumlu çalışacak şekilde ayarlandığını düşünüyorum, yani ayrı ayrı 2 tane 4 alsan, aynı şeyleri takıyor olsan da 4x2 dualın performansını vermeyecektir. Yani tek mantıklı açıklaması bu dediğim gibi bir bilgim yok.
 
İşte önemli olan neymiş iyice okuyacağız yazılanları.

Ya demek istediğim şu dual kit alacağıma (2x4gb) iki tane tek 4gb=8gb alırım daha ucuza gelir olay bu.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@Floody Sen yanlış anlamışsın adamı.
4 GB Ram 127TL
2X4GB Toplam 8 GB ram =271TL

4GB Ram 127+127=254TL

271-254=17 TL

Anlamışsındır umarım.

Bakın hocam;

Ben anlıyorum arkadaşı, arkadaş da benim yazdığımı anlıyor muhtemelen. 2'lı satılan ürünün, piyasa kanunu gereği daha ucuz olması beklenir. Bu böyledir, bir şeyden çok alırsanız tane başına ödediğiniz fiyat azalır.

Sorun sizin de hesabını yapabildiğiniz gibi 2 tane tekli modül almak, 2li modül almaktan daha ucuza geliyor, bunun sebebini merak ediyor. Benim önceki açıklamama bakarsanız zaten bunu açıklamaya çalıştım.

"Saçma olan bir durum yok. Sen tek slota 2 tane 4 gb ram'i takabiliyor musun? Yada 4x4 ramleri 2 slotlu bir sisteme takabiliyor musun? Takamazsın, o yüzden fiyat farkı var ve o ramler sayısına göre dual, triple.. diye gider. Frekansları da ona göre ayarlanmıştır."

Sizin bu yazdıklarınız konuyla alakasız düşüyor, soruyu soran arkadaş 4x2 ile 8 in farkını sormuyor. Ayrı ayrı ya da birleşik alınan 2 farklı 4x2 yi soruyor.

Anlamışsınızdır umarım.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı