Meslek Lisesinden Anadolu Lisesine Geçiş Sonrası Zorluk

yektan

Hectopat
Katılım
15 Şubat 2015
Mesajlar
71
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arakadaşlar lise 1 deyim, 1. dönem Meslek Lisesinden Anadolu lisesine geçince burası çok zor geldi ve notlarım çok düşük geldi. 1. dönem ortalamam 40 geldi ve 10 zayıf :( Bu dönem ortalamamın 60 gelmesi lazım ama çok ümitsizim. 1. snavlarda 10 zayıftan 4'ünü düzelttim ancak hala ortalamam yetmiyor. Babam bile o kadar ümitsiz ki sınıfı geçersen sana çok güzel bir PC toplarız diyerek beni heveslendirmeye çalışıyor ancak 60 ortalama bana cidden çok zor bir hedef gibi geliyor. Yeri gelmişken söyliyeyim öğretmenlerimiz yazılıdan 50 alırsak anca 60 veriyor. Performansa genel olarak kimseye bonus geçmiyolar. Sizce ne yapmam gerek ? Önerilerinizi bekliyorum eğer ki bu yıl kalırsam açıktan okumayı düşünüyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sen elinden geleni yap, düzenli olarak derslerine çalışmaya devam et. Sonuç yine değişmezse severek yapabileceğin başka işlere yönelirsin. Hayatta her şey not veya akademik başarı değil.
 
Notları yüksek olan birisiyle takıl, onlar hocaların ne tarz sorduğunu nasıl iyi not alınacağını bilirler. Tek başına çalışırsan çok zor olur. Zaten neyi, nasıl yapacağını da bilmiyorsundur. Mutlaka çalışkan birisini ders notu,taktik,soru vs sömürmen lazım. Bu şekilde çok fazla çaba sarf etmeden iyi notlar alabilirsin.
 
Bilgisayardan falan uzak dur zaten bak babanda sana bir güzellik yapıp sistem toplayacağız demiş bunu değerlendir.

Notları yüksek olan birisiyle takıl, onlar hocaların ne tarz sorduğunu nasıl iyi not alınacağını bilirler. Tek başına çalışırsan çok zor olur. Zaten neyi, nasıl yapacağını da bilmiyorsundur. Mutlaka çalışkan birisini ders notu,taktik,soru vs sömürmen lazım. Bu şekilde çok fazla çaba sarf etmeden iyi notlar alabilirsin.

Arkadaşın dediğini uygula başarılar.
 
Kardeşim sen derslerden korkarsan emin ol 1 ay çalışırsan en fazla 10 puan yükselir. Sen dersleri korkutacaksın, arkadaşlarına bu dersde neymiş diyebileceksin. İşte onu dediğin zaman ortalaman 60 gelecektir.
 
Benim derslerimde iyi değildir ne yapacağımı nasıl yapacağımı biliyorum ama işime gelmiyor :D. Her insanın çalışma şekli ayrıdır kimileri yazarak , kimileri okuyarak kimileri dinleyerek anlar ilk önce konuları nasıl anladığını bulmalısın.Dinleyerek anlayabiliyorsan bir kişiden seni çalıştırmasını isteyebilir veya öğretmenlerinle birlikte soru çözeebilirsin seninle ilgileneceklerdir. celeron1200'ün dediği gibi eğer ders notların düşükse veya sınıfta kalma gibi bir durumun olursa farklı yeteneklerini keşfet. Günümüzde maalesef tek başarı veya adam olma olayı okumaktan geçiyor diye algılanıyor. Hiç bir zaman ümidini kaybetme (y)
 
Böyle çok üzüntülü falan anlatmışsın olayı da bariz ders çalışmıyorsun. Okula kaldırım çiğnemeye ve vakit öldüreye gidiyorsun. Kendine çeki düzen ver, evde ders çalış ve aç biraz ders kitabını oku! Şu an her şey sana şaka gibi geliyor ama ileride bir amele olmaktan öteye gidemezsin derslerine asılmazsan! O kafandan da açıktan okumayı çıkar! Açıktan okumakla bir yere varman zor.
 
Günlük tekrarını yap. Anlamadığın derslere yoğunluk ver. Dersi çok iyi dinle. Rehberlik hocandan yardım al. Hocaların ile konuş. Biraz daha fazla çalış. Bakalım durum ne olacak.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı