3000-3500 TL Arası sistem toplama

ckzisback

Hectopat
Katılım
22 Ağustos 2014
Mesajlar
59
Makaleler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, aylardır hem forumda hemde kanala gelen videolarla birçok bilgiye eriştim fakat 3 hafta sonra toplayacağım bilgisayara henüz karar veremedim,sistemin yanına GTA5 dahil ettim mümkünse kalması daha uygun olur sizce nasıl?

Bilmek istediğim;
  • Hyper 212 yeterlimi?
  • GTX 960 4GB ile 2GB arasında devasa FPS farkları olurmu?
  • Corsair Carbide 300RW yerine başka kasa tercih edilebilirmi?
  • Sistem sağlamlık ve ömür açısından nasıl?
  • Farklı kombinasyonlar vatan haricinde olmamak kaydıyla nasıl olur?
tessst.PNG
 
Dostum 2 GB İle 4 GB Arasında Fark Yoktur Önemli Olan Uzay Çizimleri Geometrik Şekilleri GPUların Sadece Bellek Boyutu Vram Bazı Gereksiz Gereksinimlerde Ortaya Çıkar Mesela Oyun Derki Açılışta 4 GB Minimum Bellek Miktarı Gerekir Şimdiye Kadar Oldumu Bilmiyorum Mesela R7 240 4 GB ile Adam Oyuna Girer Sen Sunucu Kartın Vardır 1 GB Giremezsin 3:) Vram Ayrıca UHD Üstü Çözünürlüklerde ve Çoklu Monitör Desteklerinde Ortaya Çıkar Oyunsal Yazılımlar Elbetteki Halledilebilir Hatta Herşey Halledilebilir Parasızlık Bir Ara Ekran Kartı Kendim Yapmayı İmal Etmeyi Düşündüm 3:) İllada GTX960 Da Karar Kılma İstersen Ayrıca Evganın GTX Serilerinin Soğutma Borularından Birinde Kesik Vardı 3 Borudan Biri Ofsayttı ve 2 Boru İle 100%40 Soğutma Sağlıyordu Başarılıydı Hala Mesela TrueAudio Teknolojisi Yok Ama İstersen R9 280X Toxic Düşünebilirsin.İleriye Dönük Olsun Diye Ramleri Almışken 2x8GB Almak. Anakarttan Kırpmaya Kıyamıyorum.İşlemciden Kırpılabilir CPU İsteyen Oyunlar ve İşlemci İşlemi İstiyen Oyunlar Oynamıyorsan FPS'ci İsen. Güç Kaynağıda Aldın mı Kralını Almalısın Herşeyi Ona Emanet Ediyorsun Corsairin Sesinden Şikayetler Vardı Sanırım. Birde İstersen İşlemci Soğutucusu Alırken Daha Düşük Elitimsi Birşey Yada Almışken Modifikasyonsuz Tam 1150 Pine Özel Maksimum Isılı Bir Edavat Seçebilirsin Harddiskden,SSD'den,Monitörden,Disk Sürücülerden,Ses Kartlarından,Ağ Kablosuz Kartından,TV Kartından,Raid Kontrolcülerinden,Klavyeden Mouseden,WebCam,Mikrofondan,Kulaklıkdan,Uzay Sisteminden Vesaire Bahsetmemişsin.
 
Diğer bahsettiklerinizin tamamı mevcut,amd ye yönelmek istemiyorum yıllardır hd4850 kullanıyorum tamam bi seviyeye kadar memnunum ama nvidianın o cazibesi :D ve kasadaki ses benim için önemli değil hem kulaklıkla oynuyorum hemde kasanın konumu ses etkilemeyecek yerde olucak, CPU 4590 veya 4460 düşündüm önceleri ama ileriye dönük olsun diye 4690k ve soğutucu almak zorunda kaldım eğer dersenizki 4690k yerine 4460 veya 4590 al onun yerine daha iyi ram vs. al o zaman düşünebilirim dediğinizi.
 
Mesela Kardeş Bak Biri Konu Açmış 780 Tİ Sanırım Yada 780 GTA V 1080P 4X Bütün aa,mxaa,uu vs açık herşey ultra ekran kartının hafızasından 3 GB Kullanıyormuş Ayrıca 4800 Megabyte Bellekten Kullanıyormuş.

1150 Cpu Sanırım Yıllarca Devam Edebilir ama 2017 Nvidia 10 Nanometre Üretim Teknolojisine Geçeceğinden Bahsediyordu Yani 2018den Sonra Tarihe Karışabilir İSerisi Eğer Özellikle İşlemci İşlemleri Kullananlar Oyunlar Vardır Mesefa Hesaplama vs İşlemler Gibi Genelde FPS Oyunları Hiç İşlemciyi Pek Zorlamaz Eğer Demem O Ki İleriye Dönük Alıyorsan İ5 4.Nesil Overclock Yapılabilen Bir Cihaz Tesla K80 Hariç Sanırım Hiç Bir Kartını Darboğaza Sokmaz Yani İleriye Dönük Kurucaksan Sistemini İşlemciden Biraz Kırpabilir 960 Gibi Zirvenin Hemen Altı Bir Kart Alıp Her Sene Değiştirerek Çok Uzun Süre İdare Edebilirsin En Azından Her Sene UHD Oynarsın 3:)

HD4850 Acaba Şuan Sizdemi Çalışıyor Mu Sağlam mı Sıkıntısı Var mı.
 
Şuan bende çalışıyor, sıkıntı görmedim PowerColor'dan aldım biraz tozlu ama sağlam fakat garantisi yok yıllar önce aldım :)
 
Gereksiz yere oyuna 190 TL vermeyin. GMG'den 100 TL'ye ya da Nuuvem'den 78 TL'ye alırsın. Böyle bir sistem de ayrıca senin için daha iyi olur;

Adsız.png
 
Vatan bilgisayar dışında alamam kusura bakmayın ve anakart Z97 olursa benim için daha iyi olur heryerden kısmaktansa hepsi orta seviyede sağlam ürünler olsun istiyorum.


NOT: Sistem Grafik Tasarım,Video Düzenleme ve oyun için kullanılacak
 
Son düzenleme:
Bakın H97 tercih etmiyorum O.C yapılacak ve iyi bi soğutma gerekli HDD ve SSD şuan var ve Zalman marka tercih etmiyorum ama yinede sistem gayet mantıklı geldi, H97 yerine Z97 alınıp K işlemciyle uyum sağlanabilir. Eğer dersenizki 4690K ile 4590 arasına çok fazla bir fark yok ve video işlemede eksisi olmayacak o zaman önerdiğiniz sisteme yönelebilirim

(Sonuç ne olursa olsun değerli zamanınızı ayırdığınız için teşekkür ederim)
 
Render alacağını daha önce söyleseydin keşke. Sana 2 tane alternatif sunacağım nasıl olsa elinde HDD ve SSD var;

Adsız.png


Bu da diğeri;

Adsız.png
Adsız.png
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı