Gtx 960 Alarak Hata Mı Yaptım ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaslar bir cok konu actim ama galiba rastlamamissiniz. GTA V'e sahipseniz VRAM'i hice sayabilliyorsunuz, yani bütün her sey ultrada oynatabilliyorsun. Benim su anda GTX 770 var ve 4x MSAA acarak bütün ayarlari Ultraya alarak oynatabiliyorum. Akici mi? Evet akici. Shuttering, yani takilma gibi seyler hic yok oyunda.

Ki ben 2K'da da oynadim ve test ettim. MSAA kapaliydi bu sefer FPS 25-30.

Bu ayari acmak icin Grafik ayarlariniza girip en yukardaki seyi "ON" yapmaniz lazim

"Ignore Suggested Limits" adi bu.
Arkadaş burada cevaplamış. fazla söze gerek yok bence ve Recep abide hata yapmadığını belirtmiş. GTX960 gayet güzel bir kart için rahat olsun güle güle kullan
 
Burada adam akıllı sohbet dönsün bir kere'de. Adam oyuncu için h.265 işe yaramaz diyor. Nasıl işe yaramıyor bu teknoloji. Bak şuralarda işe yara oyun kaydederken, ekran görüntüsü alırken, bunları işlerken, canlı yayın yapar iken, oyun video'nu işleyip paylaşır iken işe yarar. Ondan sonra telefonundan çektiğin resimleri düzenler iken yarar. Oyuncu sadece 24 saat tek oyuncu takılıp internet'ten bir haber ise tamam gerek yok ama böyle değilse işe yarar.

Diğer yandan 960 modeli 285 modeline rakiptir. Yani 280 rakibi değildir ve bu iki kartın karşısında seçenek bile olamaz. 960 modeli ile 285 modeline gelir isek daha az güç tüketimi, hafif oyunlarda aşırı düşük tüketim ve sessizlik avantajı var. 285 modelinin ise diğer amd kartlara göre biraz daha az güç tüketimi, uykuda daha az güç çekme ve bit avantajı var. Ben burada bit avantajı der iken bite bakarak demiyorum. 2 kartta sıkıştırma teknolojisini kullanıyor ve bu yüzden 285 modelinin bit değeri ona yüksek çözünürlükte avantaj sağlıyor.

msi-gtx960-gaming-farcry.jpg
msi-gtx960-gaming-bf4.jpg
msi-gtx960-gaming-cod.jpg
msi-gtx960-gaming-farcry.jpg
msi-gtx960-gaming-watchdogs.jpg
 
Ayni kart bende de var. 6850 toxic. Gpu zamanina gore iyi ortalama 65 fps veriyor ama vramden dolayi butun ayarlar en dusukte :(

960 diretx 12 yi destekliyor. R9 280 bildigim kadariyla desteklemiyor. Windows 10 la beraber directx 12 baya iyilestirme getirecek deniyor. Eger gercekten boyle olursa 960 cok daha mantikli bir secim olmus olur.
 
Şu Hatayı Yapmayın 280 İle 280X Arasında Farklar Var 280X Çok Kaslı Bir Kart Uzun Yıllar Gereksinimleri Karşılayacak Her Türlü İdare Edebileceğini Düşündüğüm Bir Kart İlerleyen Yıllarda Orasından Burasından Kısılır Hem Kendisinden 2 Sene Önce Çıkan Bir Kartla Kıyaslamak Ve Fiyatları Eşit Olmuyan Bir Kartla Yanlış. Hem Recep Baltaş Reyiz Varken Konuşmak Bize Düşmez ama Dil İşte Kemiği Yok.
 
Hata yapıp yapmadığını ödediğin paraya göre değerlendirebiliriz.
R9 280 bayağı uygun fiyattan satıldı uzun bir süre boyunca, zira 280x de öyle. Hatta gtx 970 çıktığında r9 290 800 TL falandı, bir gtx 960 parası.
Doğru fiyattan aldıysa GTX 960 alan bir adama hata yapmış diyemeyiz.
 
Sıkınti yapma, gayet iyi yapmışşın, yakında bende almayı düşünüyorum ...
 
Değerli yorumlarınız için hepinize çok çok teşekkür ederim. Amacım 2 yıl oyunları yüksek ayarda açmak, daha sonra ise elbet yavaş yavaş ayarları kısacağız. 600 W'lık bir PSU'm var. Açıkçası alırken R9 280x tam verimle çalışmaz diye düşündüm 2 yıllık ve +80 sertifikası olmayan Cooler Master kasanın içinden çıkan bir PSU.
 
Bende GTX960 aldım kardeşim ve hata yaptığımı hiç düşünmüyorum. 600W PSU var bende 2-3 sene sonra SLI yapıcam birde.
R9 280 veya 280X GTX960'ın dengi kartlar değildir. R9 285 ile kıyaslanabilir. Ama bence uygun fiyatlı bir GTX960 bulunursa, GTX960 taraftarıyım.
 
@Ercüment Solmaz
Herkes twitch yayını yapmıyor, herkes oyun kaydedip youtube'a koymuyor. Bu yüzden bırakın burda en yeni teknolojiyi savunmayı. Sanki bunlar fps'ye katkısı varmış gibi konuşuyorsunuz. Biz burda performanstan bahsediyoruz, siz gelmişin maxwell mimarisi, 5 derece daha soğuk çalışıyor, twitch de yayın kolay falan diyorsunuz, geçin bunları. Ben bunların hiçbirini kullanmıyorum, türkiyede de %1 lik kesim anca kullanır.

Nvidia taraftarıysanız eğer gider GTX 960'ı alır paşa paşa oynarsınız oyununuzu. Burda gelipte GTX 960'un Rp 280X'den daha performanslı olduğunu söylerseniz gülerler adama. Gelip de burada nvidia taraflı sitelerin performans testlerine göre yorum yapmayın, açın hepsine bakın, youtube'daki testlere bakın. Aynı şekilde bi kısım da gelip burda sırf "yeni" diye R9 285'i savunuyor. R9 285 ölü doğmuş bir kart, hele 280x'den iyi denmesi ise komedi. 280X her türlü çakar ona. Günümüz için en f/p ürünü R9 280'dir. Hem daha ucuz hemde onlar kadar performans veriyor, hele oc yapmayı biliyorsanız alayını geçiyor. OC potansiyeli GTX 960'dan daha fazla.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı