800 TL'ye MSI Z97-G43 Anakarta Ekran Kartı Tavsiyesi

Aykut pehlivan

Kilopat
Katılım
24 Şubat 2015
Mesajlar
41
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İyi akşamlar, anakartıma ekran kartı almayı düşünüyorum fakat benim bilgisayar donanımı hakkında pek bilgim yok. Bende size sormayı düşündüm. Birkaç sorum olacak. MSI-z97-g43-intel-z97-3000MHz-O.C-DDR3-LGA1150-ATX-anakart buna ekran kartı GDDR5 olmaz diyen var. Siz bana ne tür ekran kartları olur olmaz bilgi verebilirseniz sevinirim. 800 TL'yi geçmeyecek şekilde ekran kartı önerir misiniz? Şimdilik merak ettiklerim bunlar, yorumlarınızı bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Recep baltaş'dan alıntıdır.

Yıllardan beri gelen bir soru da şu: DDR3 anakarta GDDR5 ekran kartı uyar mı?
Bu soruya cevabım şudur: Ekran kartını RAM slotuna mı takacaksınız ki uyumluluğundan şüphe duyuyorsunuz
Kapsamlı cevap ise şöyle: Ekran kartı bellek tipinin sistem bellek tipi ile arasında bir bağ yok. Öyle olsaydı mantık olarak piyasada DDR5 RAM olmadığına göre kimse GDDR5 ekran kartlarını kullanamazdı.
Ekran kartı anakart uyumu konusunda üç ana husus var:
-AGP portuna PCI Express kart takamazsınız ama zaten AGP kalmadı.
-PCI Express portuna neredeyse bütün PCI Express ekran kartlarını takabilirsiniz. Sürümler arası uyumluluk var. Hatta ekran kartı PCI Express portuna ses kartı ya da TV kartı bile takabilirsiniz. Diğer PCIe kartları da yani.
-Çok eski VIA ve G31/G41 yonga setli bazı anakartlara yeni nesil PCI Express ekran kartları taktığınızda görüntü alamayabiliyorsunuz. Bu durumda anakart değişminin vakti gelmiş oluyor.
Bu arada bütçen 800 tl ise r9 285 seçmen daha mantıklı olacaktır gtx 960 dan daha performanslıdır.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı