Front End mi Back End mi ?

Güzel bir makale okumuştum sana da okumanı tavsiye ederim. Post içerisinde ki sorularının cevabını makalede bulabilirsin. Yalnız makale daha çok front-end geliştiriciler ve yaşadıkları sorunlar ile ilgili ama back-end developers da ne yaptığından biraz bahsediyor. Başlıktaki soruna karşılık ise, tamamen kişiye bağlı bir durum bu seçim. Arada ki fark biriniz arayüzü geliştirirken diğeri o arayüzün arka tarafında çalışacak yazılımı geliştiriyor olması. Ve bunu yaparken yaptığı çalışmadan nefret etmeden yapması. Makale linkini aşağıda ekledim.

metinyilmaz.me: Front-end Developer Yeterlilikleri
 
Front End yada Back End bir dil sınıflandırması değildir yapılan işin sınıflandırmasıdır. Ön Yüz ve Arka Yüz anlamına gelir yani Web Sitelerin yada Programların Görselliğini oluşturma işine denir. Back End ise belirli algoritma lar yazan ve kullanıcının istediği şeyi yerine getirmek yada program güvenliğini sağlamak gibi yapılan işlere denir.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı