Toshiba A100-011 Ekran Kartı Değişimi

lucadis

Hectopat
Katılım
25 Nisan 2015
Mesajlar
4
İyi günler, bilgisayarım bayağı eski bir model. RAM değiştireceğim ve yanında ekran kartı değiştirmek istiyorum. Ama okuduğum kadarıyla her laptopta olmuyormuş. Acaba bu modelde değiştirebilir miyim? Bilgisi olan paylaşabilir mi ?

Cihazın içinin resmini atabilirim gerekli ise.
NVIDIA GeForce Go 7600 256 MB Ekran Kartı. Şu anki ekran kartım bu.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İki farklı modeli var bu kartın. Biri değiştirilebiliyor. Detaylı fotoğraf yükleyebilirseniz iyi olur.
 
2 tane varsa seninki değişmiyordur çünkü değiştirilebilen ATI.

Zaten kartın değiştirilebilir olması her kartı takabilirsin anlamına gelmiyor aksine çok kısıtlı bir hareket alanın var.

Core 2 duo makinada o tarz bir masrafa da girmezsin zaten. İşlemcin düşükse onu güncellemeyi araştır bence.
 
Ekran kartının değişmesi için MXM slot olması gerekiyor. Her cihazda olmuyor zaten. Bence yeni bir makineye yatırım yapmak daha iyi olur. İmkanın yok ise RAM ve CPU değiştir bence.
 
Öncelikli olarak iyi günler ,

Cevaplarınız için teşekkür ederim. RAM 2+2 olarak 4 GB RAM almaya karar verdim. Ama cihazin resimlerini yükleyeyim ekran kartım değişebilir mi diye bilgilendirirseniz sevinirim.
Ek olarak işlemci değiştirilebiliyor mu laptoplarda?
Kusura bakmayın çok soru sordum ama son olarak şu an elimde 3 tane RAM var 1 GB'lık. 2 tanesi Samsung DDR2 1GB'lık 266 MHz RAM 1 tanesi ise Kingston DDR2 1 GB'lik 333 MHz RAM var. Hangisini kullanmam daha mantıklı? Şu an cihazımda 1 Samsung ,1 Kingston takılı.

image3.JPG
image1.JPG
image2.JPG
 
Son düzenleyen: Moderatör:
1 numaralı resimde pil soketinin üzerindeki parça sanırım çıkarılabilir ekran kartı. Parçayı kaldırıp bakınca netleştirirsin ama dediğim gibi gidip GTX850M vs. takamazsın.

Ne takarsın bilemiyorum, belki upgrade de edemeyeceksin. eBay'de araştır ama fazla umutlanma.

İşlemcin çıkarılabilir olarak gözüküyor, yani uygun şartlardaki bir işlemciyi BIOS'un da desteklerse upgrade edebilirsin.

Çipset ve mevcut işlemcin nedir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
1 numaralı resimde pil soketinin üzerindeki parça sanırım çıkarılabilir ekran kartı. Parçayı kaldırıp bakınca netleştirirsin ama dediğim gibi gidip GTX850M vs. takamazsın.

Ne takarsın bilemiyorum, belki upgrade de edemeyeceksin. eBay'de araştır ama fazla umutlanma.

İşlemcin çıkarılabilir olarak gözüküyor yani uygun şartlardaki bir işlemciyi BIOS'un da desteklerse upgrade edebilirsin.

Çipset ve mevcut işlemcin nedir?


Ekte yolluyorum resimleri, benimle ilgilenirseniz sevinirim. Biraz cahilim bu konuda. :) Ama anladığım kadarıyla ekran kartı çıkarılıyor çünkü şu an çıkardım elimde duruyor. Buna hangi ekran kartları alabilirim? Birkaç link ya da model söylerseniz bende bakabilirim. Çok anlamıyorum bu konulardan.

image1 (1).JPG
image2 (1).JPG
image3 (1).JPG
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı için benim ulaşabildiğim bir upgrade alternatifi yok, dediğim gibi çok eski makina.
İşlemciye bakıyorum.

İşlemcide fazla işe yarar opsiyonun yok, 2 seçenek var BIOS desteklerse.

ARK | Intel® Ürünlerini Karşılaştır

T7600 ucuza bulursan alabilirsin.

Ucuzdan kastım da 50 TL ve altı, yoksa makina zaten 300 lira ya eder ya etmez.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İyi Akşamlar ,

Bende 2 adet Toshiba A100-011 cihaz vardi. Birisi bozuk diğeri şu an kullandığım. Ben bozuk olanın içini kurcaladım. Hep bugün kendi kullandığım PC'nin içini açtım ve gördüğüm manzara karşısında şaşırdım. Daha önce cihazımı tamire vermiştim. Bugün içini açtığımda ise ekran kartım yok olduğunu gördüm, normal şartlarda "NVIDIA GeForce Go 7600 256 MB Ekran Kartı" olması gerekirken "Mobile Intel(R) 945 Express Chipset Family 128 MB" olarak gördüm ve diğer PC'deki soketin bu PC'de olmadığını gördüm. Muhtemelen sökülmüş, şimdi anlamadığım o soket yoksa benim ekran kartım nerede olabilir?
Bir diğer sorum benim ekran kartı kesin değiştirmem gerekiyor. Hiçbir ekran kartı uymuyor mu ya da neye göre ekran kartı aramalıyım? Soketine uyacak şekilde mi ya da neye bakarak aramalıyım internette?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Anladığım kadarıyla; bozuk makinaya ait fotoğrafları koymuşsun, mevcut çalışan makinanın ekran kartı da tümleşik.

Kasa altındaki stickerlardaki PSA'lı kod da aynı ise başka bir anakart takılmıştır, sticker farklı ise zaten baştan beri farklı varyasyonlu A100 modellere sahipmişsin.

Gerçi bunların anlamı yok, tümleşik olan grafik kartını değiştiremezsin, MXM Nvidia olsaydı da kendinden başka bir kartla değiştiremeyecektin. MXM'li olması değiştirilebilir olduğunu gösteriyor, upgrade edilebilir olduğunu değil.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı