Anlık veya 1-2 saniye donma sorunu

Vikings

Hectopat
Katılım
21 Eylül 2014
Mesajlar
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba,

Konuyu açabileceğim bir bölüm aradım ama ne yazık ki bulamadım veya ben göremedim bu yüzden yetkili arkadaşlardan özür diliyorum.

Konuya gelicek olursak yardıma ihtiyacım var.

AMD athlon(tm) II X3 435 Processor 2.90 GHz İşlemci
4,00GB Ram
Sapphire HD 7770 Ekran kartı bulunmakta, windows 7 ultimate 64 bit kullanıyorum ve bilgisayarımda donma sorunlarım var.

2 haftada bir toz temizliği yapıyorum, 2 ayda bir termal macunları yeniliyorum ama bu donma sorununun önüne hiç bir şekilde geçemedim.

Cs Go, Battlefield 4 ve League of Legends oynamaktayım hepsinde aynı sorun var yani yazılımsal olduğunu düşünmüyorum daha önce farklı forumlarda cevaplar gelmişti format attırdım yinede fayda etmedi, hdd'de bad sektor vardı bir program yardımıyla düzelttik ama yine çağre olamadı.

Sorunum şöyle oyun oynarken birden ekran donuyor ve şak diye görüntü geriye geliyor, ses takılma gibi sorunlarda yok sadece görütü donuyor ve geriye geliyor, bilgisayarın zorlandığı yerlerde de değil mesela LoL oynayanlar bilir basede yani oyuna başladığımız yerde hiç bir aksiyon olmaz orda bile bazen donma olduğu oluyor genelde oyuna geçtikten sonra başlıyor tabi her oyun olmuyor arada sırada oluyor ama aşırı derecede sinir bozucu bir durum.

Driverlerim güncel, advanced system care gibi uygulamalarda kullandım ama hiç biri çağre etmedi.

Biri dedi ki sistemde uyuşmazlık var ondan oluyor katlanıcaksın dedi anlamadım gitti.

500 watt power supply var bilgisayar takır takır çalışıyor, ramlarda hiç bir problem yok işlemcide de yok ama donma sorunumun önüne geçemedim.

Şunuda belirtmek isterim ki Lol'de çözünürlüğü en düşük yaptım nerdeyse ve grafik ayarları en düşük, gölgeler kapalı yapmama rağmen donma sorunum var yani oyunda ki grafik veya çözünürlük ile alakası yok, ısınıyor desek aşırı ısındığını düşünmüyorum, kasada 2 adet fan 1 adet işlemcide ve 1 adet de ekran kartımda var normal olarak, toplamda 4 adet fan var bence yeterli ve bilgisayarımın kapağı açık serin yerdeyim ısınma problemim olduğunu düşünmüyorum.

Biri bu konu hakkında bana yardımcı olabilir mi?
 
Oyunlarda görev yöneticisinden sistem kullanımına hiç baktın mı?
Oyun oynarken görev yöneticisine giricem sistem kullanımına bakıcam ve orda neye dikkat etmem lazım bu konularda bilgim yokta.

Sorun Bad Sector bulunan ve sonra düzeltildiği sanılan sabit diskte. Sabit diski değiştirin. Bozuk sabit disk donmalara ve takılmalara neden olur. SSD alın ve Windows 8.1 kullanın. SSD yerine sabit disk alabilirsiniz.

Hocam evet banada öyle dediler hdd'de bad sektor var diye oluyor değiştirmen lazım dediler ama ne biliyim bir hdd bunu yapabileceğini dünümüyorum. Bide gidip ssd aldıktan sonra çare etmezse 200 küsür tl elimde patlayacak. Öğrenciyiz sonuçta. Bu konuda kesin bilgisi olan birisi lazım yani sdd alınca kesin düzelicek mi?
 
HDD'dendir sorun .. İkinci olarak win7 den kurtulmaya gerek yok. Şu ana kadar çıkmış en stabil Windows işletim sistemi Win7'dir. Win 8.1'de saçma ağ sorunları yaşayabilirsin vs. Ama konumuza dönecek olursak. HDD değişince yüksek ihtimalle sorunun hallolacak. Ve SSD aldığında düzelmezse... O 200 lira elinde patlamış olmayacak inan. SSD farkını henüz görmediğini anlıyorum buradan. SSD alırsan da büyük olasılıkla düzelir takılma sorunu. Her ihtimale karşı öncelikle disk birleştiriciyle dağınıklığı bi toparlamayı dene. Sonrasında masaüstünde olabildiğince az simge bulundur. Çünkü her saniyede onların dosya yollarında var olup olmadığını kontrol ediyor ve bu büyük bi masaüstü kullanımı yavaşlığına sebep oluyor. Bazen bundan dolayı da takılabiliyor. Oyunlarını sisteminin kurulu olduğu diskten başka bir diske kaydet. Bu da bilgisayarını büyük ölçüde yavaşlatır. Tüm takılmaların bundan olması pek mümkün olmasa da. Nadir de olsa takılmaları sıklaştırıyor olabilir. İyi günler...
 
Öncelikle BIOS güncel değilse, BIOS güncellemesi yapın.
HDD health programıyla HDD nizin sağlığını kontrol edin. Gerekirse disk birleştirme ve chkdsk işlemlerini yapın.
Windows 64 bit işletim sisteminizin en son güncellemelerinin kurduğunuzdan ve lisanslı olduğundan emin olun.
Ekran kartının ve işlemcinin darboğaz ve sıcaklık derecelerini ve stres testlerini ve gözlemlerini prime95 programı aracılığıyla yapın.

En kötü ihtimalle ufukta bir HDD değişikliği olabilir gibi duruyor.
 
Konuyu hortlatmış gibi olacağım ama yeni başlık açıp kalabalık yapmak istemedim. Arkadaşın bahsettiği sorunun bir benzeri de bende mevcut.

Bende ise şöyle oluyor. Hem görüntüde anlık takılmalar oluyor hem de seste . FX-6300 Sapphire R9 270 650 Watt PSU 120 GB Samsung SSD disk evo kullanıyorum. Uzun zamandır sistemim böyle ve bir sıkıntım yoktu. Oyun oynarken müzik dinlerken herhangi bir zamanda oluyor. Masaüstünde bile olabiliyor. Windows'un içinde absürt hatalar veriyor. Mesela bilgisayarım sağ tık aygıt yöneticisine tıkladığımda bir hata kotu veriyor tekrar deniyorum bu sefer açıyor. Sistem kurulumu yaptım tüm driverlarını netten indirim yükledim denedim. RAM soketlerinin yerini değiştirdim. SSD diskin sata kablosunu değiştirdim. Bağladığım güç kablosunu da farklı kablo ile değiştirdim. İçini temizledim. Yok halen aynı devam ediyor. SSD disk olduğu için garibime gidiyor bu durum. Geçenlerde işlemcinin Adjust Ratio oranını Auto'dan 20 yapıp 4.0 GHz sabitlemiştim voltaj vermeden bir müddet böyle kullandım sorun olmadan 2 gün önce bu hatayı vermeye başlayınca BIOS'u defaulta çekip normal değerlere getirdim BIOS'u da güncelledim. Acaba böyle bir şey sebep olmuş olabilir mi ?
 
Aynı sorun bende de oldu. Windows 10 kurdum hiçbir sorun yoktu fakat birkaç driver kurdum ve anlık ses görüntü donması yaşıyorum. Donma olduğu zaman klavyeden yazı yazmaya devam edersem donma geçince hemen yazıyor. Sorunun uyumsuz driver olduğunu düşünüyorum. Çünkü samsung s50 evo aldım ve temiz kurulum yaptım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı