Pop ve Rap Müzik

ÖmerAltıntas

Kilopat
Katılım
11 Haziran 2014
Mesajlar
489
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar Ben 8 ay gibi bir süredir rap dinliyorum. Rap dinlemeye başlayınca sanki asıl müziği buldum. Şimdi ise bir pop şarkısı dinlesem bu ne diyip kapatıyorum. Bir pop müziğin sözleri rapın nakaratından ibaret. Pop şarkıları ortalama 3-4 dk oluyor desek 2 dk sadece aynı sözleri tekrar ediyor. Rapte ise 3-4 dk şarkının en fazla 1 dk sı nakarat oluyor. Sizin düşüncelereniz nelerdir ?
 
Pop müzik saçma hele Türkçeyse daha da saçma anlam bakımından. Rap müzikte hayatın gerçeklerinden bahsederken pop müzik sadece daha fazla fan yapmak ve daha fazla para kazanmak üstüne kurulmuş bir sektör.
 
Ben küçüklüğümden beri metal ve rock müzik ile büyüdüm. Etrafımda bana çokça "gerizekalı çocuk anlamadığı sözleri dinliyor cool olmaya çalışıyor " dendi. Hiç birine kulak asmadım ve hala da dinliyorum. Kimseye de dinlediği müzikten dolayı veya zevklerinden dolayı böyle bir tutum sergilemedim. Siz hayatı rap'te bulmuş olabilirsiniz ama insanlara pop dinlediği için primci ve benzeri muamelelerde bulunmamalısınız.
 
Ben küçüklüğümden beri metal ve rock müzik ile büyüdüm. Etrafımda bana çokça "gerizekalı çocuk anlamadığı sözleri dinliyor cool olmaya çalışıyor " dendi. Hiç birine kulak asmadım ve hala da dinliyorum. Kimseye de dinlediği müzikten dolayı veya zevklerinden dolayı böyle bir tutum sergilemedim. Siz hayatı rap'te bulmuş olabilirsiniz ama insanlara pop dinlediği için primci ve benzeri muamelelerde bulunmamalısınız.[/QUOTE

Pop ya da Rock müzik dinlemek tamamen sizin tercihiniz ona hiçbir lafımız yok olamaz da zaten fakat bizim burada yakındığımız durum çok daha fazla emek verilip bu emeğin karşılığını bir türlü alamayan Mc'lerimiz ve Hip-Hop kültürü. Dinlediğiniz şarkılar gerçeklerden bahsetse biraz protest yeri geldiğinde de eğlenceli olsa ağlatsa ya da güldürse kısacası dinlediğiniz şarkı size bir şey anlatsa daha güzel olmaz mı ?
 
Son düzenleme:
Bende yaklaşık 8-10 senedir rap dinleyicisiyim.Bu kelimeleri yazarken bile dinliyorum.Zaten arkadaşlar yukarıda açıklamış.Rap müzik gerçeklerin, yaşanılan ve çekilen zorlukların tecrübe edilerek söze dökülmesidir aslında.Her ne kadar piyasada rap yapıyorum diyerek kız kaldırmaya, ortam yapmaya çalışanlar olsa bile...
 

Yeni konular

Geri
Yukarı