GT 635M Sistemde GTA 5 Kasma

criticalll

Hectopat
Katılım
9 Ağustos 2014
Mesajlar
50
Yer
İstanbul.
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, öncelikle şunu belirteyim. Çok zaman ayırmama rağmen çözümünü bulamadığım için konu açma gereği duydum, bilgisayarımda GTA 5 yüklü ancak şöyle bir sorun var; Oyun sorunsuz açılıyor oynuyorum ancak açtığım ilk an 35-45 FPS arası oynarken ortalama bi 20 dk sonra FPS 18-25 arası oynuyor ve ilginç olan şu ki alt+tab yapıp tekrar oyuna döndüğümde 35-45 FPS arası oynamaya devam ediyor. Bir çözümü var mıdır acaba bunun?

Not:Oyun orjinal.

Sistem: 8 GB DDR3-i5 3230m-GT635m(1GB)
(Yalnızca texture Very High, onun dışında hepsi normal ayarlarda. 1280x768 FFXA:On)
(En son sürücü olan GTA V Ready driver yüklü.)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İmzamdaki sistem ile GTA 5'i hafif overclock ile 30 fps'de oynuyorum. Sizde kasmaması gerek. Ancak FXAA'yı kapatırsanız sorununuz düzelecektir. Kenar düzeltmeleri Ekran kartına aşırı yük bindiriyor.
 
@kocvolkan Ya işte sorun orada ısınsa tamam ama alt+tab yapıp oyuna dönünce tekrar 35-40 lara çıkıyor fps 20 dakikada bir böylemi yapmam lazım illa :)

@Ahmet Akbulut özelden mesaj atarsan yardımcı olabilirim harici ekran kartıyla girememe sorununda.

@sinann996 Hocam oyun kasmıyor ki.Bir alt+tab yapmama bakıyor düzelmesi neden böyle olduğunu anlamıyorum bende.
 
Son düzenleme:
Ya işte sorun orada ısınsa tamam ama alt+tab yapıp oyuna dönünce tekrar 35-40 lara çıkıyor fps 20 dakikada bir böylemi yapmam lazım illa :)

Ekran kartınız 1 Gb olduğu için yapıyor KESİN olarak. Gta 5'te Very high texture seçeneği 2 gb ram istiyor. Siz nasıl Very high yaptınız ? Texture seçeneğini Normal'e çektiğiniz zaman sorununuz düzelecektir.
 
Aynı zamanda, işlemciniz frekans düşürdüğü için o FPS' ye düşüyor. Siz alt+ tab yaptığınızda, işlemci üstündeki yükten kurtuluyor, tekrar o FPS değerini görüyorsunuz.
 
Hocam GTX 860M ile aynı sorunu yaşıyorum. Yaptığım araştırmalara göre de bu oyundan kaynaklanan bir sorun. Çünkü çok yüksek sistemlerde dahi bir süre sonra lag benzeri tıkanmalar, fps düşmeleri ortaya çıktığı olmuş. Google'dan "GTA V PC Stutter" diye aratırsanız görebilirsiniz. Ben de güncelleme ile bu sorunun düzelmesini bekliyorum.
 
Aynı sorun arkadaşımın PC' sinde oldu, onda da 750m var. After Burner ile sıkı bir takibe aldık. GTA V, CPU' yu çok kullanan bir oyun bildiğiniz üzere. Dizüstünün alt kapağını çıkardık. Zaten dizüstü 2, 3 santim destekle yerden yüksek duruyor. Hava akımı iyi olunca o dediğiniz tekleme olayı anında kesildi. Altı, yedi saatin üzerinde oyun açık kaldı, hiç FPS düşüşleri olmadı. Oyunda sadece gece ışıklandırmalarında bir sorun var. 2 saniye kadar düşme olabiliyor. ( Bu arada sıcaklık 86- 87 dereceyi hiç geçmedi)
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı