i5 4690k sisteme overclock

mechanix

Hectopat
Katılım
3 Mayıs 2015
Mesajlar
35
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. Haziranda bilgisayar toplayacağım. Alacağım bileşenler az çok kesinleşti gibi. Toplayacağım sistem overclock a açık olacak fakat daha önce overclock yapmadım. Ne olduğunu biliyorum, nasıl yapıldığı konusunda teorik bir kaç bilgiye sahibim. Fakat biraz teferruatlı bir iş gibi geldi. Stabiliteyi sağlamak vs. açısından. Sizce overclock'a açık bir sistem mi toplamalıyım yoksa hiç bulaşma mı dersiniz? Overclock lu bir sistem toplayıp bu özelliğin bir köşede öylece durmasını istemiyorum. Yapamayacaksam almamak daha mantıklı. Toplamayı düşündüğüm sistem aşağı yukarı şöyle bir şey;

  • MSI z97 gaming 5 anakart
  • MSI GTX 970 gaming 100ME ekran kartı
  • İntel İ5 4690K işlemci
  • CORSAIR 8GB (2x4GB) Vengeance Pro DDR3 2133MHz CL9 RAM
  • Corsair Carbide Series® SPEC-03 Red LED Mid-Tower Gaming Case
  • THERMALTAKE WATER 3.0 PERFORMER SIVI SOĞUTMA SİSTEMİ

Overclock ile ısınma da söz konusu olacak. Bu sıvı soğutucu işimi görür mü? Daha iyi bir şey mi almam gerekir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Madem OC yapacaksın daha iyi bir anakart olan GİGABYTE Z97X Gaming 5 al. 8 faz çok işine yarar. Soğutucu olarak Noctua D14 olabilir.
 
Bütçem 4500 tl. Daha yukarı çıkabileceğimi sanmıyorum.

Cry-Z MSI tercih etme nedenim killer ethernet, audio boost gibi özelliklerinin olmasıydı. Ancak bunlar gigabyte tada bulunuyor. Sözünü ettiğiniz 8 faz bana ne gibi avantajlar sağlayacak acaba?
 
Spurs İşlemci için herkes İ5 4690K yeterli diyor. Technopat youtube kanalında düşük kaliteli bir işlemci ile titan ekran kartı testi vardı. Dar boğaz gözükmüyordu. Bu yüzden İ5 4690K tercih etmiştim. Rica etsem bu bütçeye tavsiye ettiğiniz sistemi yazar mısınız? Sistemi oyun için topladığımı belirtmek isterim. Teşekkürler.
 
Topladığın sistemin aynısını bende toplucam bu yaz. Gta5 battifeld 4 vb gibi oyunlarda yüksek ayarlarda 60fpsnin altına düşmüyor. Eğer dersen daha iyisi olsun tek ekran kartını GTX 980 yaparbilirsin.
 
sensenin2 Ekran kartını GTX 980 yapmayı düşündüm. Fakat fiyat farkı çok fazla ve performans açısından büyük bir değişim yaşanmıyor. İnternette karşılaştırmaları izleyebilirsin. 5-10 fps için o kadar para vermek mantıklı değil. GTX 980 f/p açısından oldukça kötü gözüktü gözüme.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun içinse dediğiniz gibi İ7 serisi baya lüks kalıyor. Biraz beklerseniz müsait olduğumda sistemi toplarım. Temel olarak GTX 980 bile sığabilir o bütçeye. Tabi 980'e ihtiyacınız var mı ona siz karar vereceksiniz.
 
Spurs Öncelikle teşekkür ederim. Müsait olduğunuzda yardımcı olursanız çok sevinirim. Teknik detaylardan çok fazla anlayan birisi değilim ve tavsiyelerinize ihtiyacım var. Yorumunuzu dört gözle bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı