GTA 5, R9 270 az fps sorunu

Onur YAzıcı

Hectopat
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
93
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle herkese iyi forumlar. Sorun şu benim asus r9 270 ekran kartım var. Hatta ben bir gta hayranı olarak 1 ay önce gta 5 için aldım bu ekran kartını. Herşey iyi güzel oyunda orjinal ama fps düşük. Oyun 30 fps üstündeyken bile donuyor gibi. Youtube'den bakıyorum benimle aynı ekran kartına sahip ve 60 fps alanların ayarlarına aynısını yapıyorum ama 40 ın üstüne çıkmıyor. Bunun sebebe ne olabilir ? Şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgi için teşekkürler. En kısa zamanda deneyeceğim.

Çözünürlük arttıkca işlemciye binen yük düşecektir. Playcaw adlı uygulamayı bilgisayarınıza indirin. GTA V adlı oyunu açın. Sol köşede bazı degerler olacak. Bize o degerleri içeren oyun içi beş altı adet fotograf gönderirseniz daha net yardımcı olabiliriz.
 
Kardeşim elindeki ekran kartı GTA V oynatmalık bir ekran kartı değil keşke az daha koyup r9 280x veya gtx 960 alsaymışsın kısacası elindeki ekran kartı 40 FPS verdiği için sevinmelisin. overclock yap o sana 2-3 FPS kazandırır gamebooster tarzı şeylerle 46 FPS alırsın.
Konu hakkında bilgin yoksa boş konuşma.
 
Biraz geç oldu farkındayım ve özür diliyorum. Ancak sadece haftasonları girebiliyorum (okul). Dediğiniz gibi yaptım ve televizyon kasayı bağlayıp 1080p de oyunu çalıştırdım. Sonuç: hüsran. Fps yağmurlu havada 24 e kadar bile düştü. Lütfen bi çare. Gerçi 1080p de 900p deki kadar 30 fps de donmadan akıcı oynansa da aynı kartın sahipleri 50-60 fps alırken 30 fps almak hüsran.(playclaw düzgün çalışmıyordu msi afterburner ile çektim)
Buyrun resimler;
gta 5 1080p screenshot - Album on Imgur

Güncel.
 
Gönderdiginiz fotoğraflarda ekran kartını hakkıyla kullanıyorsunuz fakat çekirdek kullanımlarınız çok yüksek. Neredeyse hepsi %97 nin üzerinde. Burada ki asıl sorun şu; işlemcinizin tekil çekirdek performansı iyi değil. GTA V gibi oyunlar da tekil çekirdek performansına önem verirler. Yani G3220 den bile düşük bir tekil çekirdek performansına sahipsiniz. Youtube üzerinde izlediginiz videolar da ya Intel işlemci kullanıyordur yada FX serisi bir işlemci OC lu olarak kullanılıyordur.

Stok sogutucu kullanmıyorsanız eger OC ile üstesinden gelebiliriz bu durumun. İşlemciniz yük altında iken; örnegin 1 saat boyunca GTA V oynadıgınız zaman kaç derece oluyor ? 4.4GHZ - 4.5 GHZ seviyelerine çekersek bayagı rahatlatır ve istediginiz FPS yi alırsınız.
 
blizzard t2 mini soğutucu kullanıyorum ama sıcaklık değerlerine bakmadım. Yalnız benim işlemcim amd a10 7850k nasıl oluyorda g3220den daha düşük oluyor ?

Tekil çekirdek performansı düşük. Genel anlamda üstün tabi ki. T2 Mini var ise bir nebze OC yapılabilinir. HWMonitör adlı programı indirin. Bir saat süre ile GTA V oynayın sonrasında sıcaklıklara bakın. Fotoğrafta atabilirsiniz. Duruma göre OC ile daha iyi hale getirebiliriz.

Single Core Performance kısmına bakın Intel Pentium G3220 vs AMD A10 7850K
 
Boşunamı 450 tl verdik bu işlemciye şimdi.

Hocam dediğiniz programı indirdim ancak yanlış ölçüyor sıcaklığı. AİDA64 den bakıyorum 49 derece şuanda ama orada 79 yazıyor.

Büyük ihtimal yanlış ölçüyordur. AIDA64 ile 49 derece sıcaklıgı yük altında ölçtünüz değil mi ?

İçerisinde ki ekran kartı işlemcisini hiç kullanmadıysanız boşa verdiniz evet.

AMD işlemcilerin genel performansı böyle zaten. Tek çekirdek performansında Intel'den her zaman gerideler. Şimdi öncelikle AMD OverDrıve programını ve Prıme95 programlarını indirin kurulumu gerçekleştirin, bilgisayarınızı yeniden başlatın.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı