Asus P5B Anakarta GTX 960 Ekran Kartı

Katılım
22 Ağustos 2014
Mesajlar
237
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba Değerli Sosyal Okuyucuları;

Benim şuanda kullanmakta olduğum sistemde bu anakart mevcut. Sistem bayağı eski ve ben upgrade düşünüyorum ama bütçem çok az. Bu nedenle köklü değişikliklere gitmeden ufak ufak, alıştıra alıştıra:);) yapmalıyım. Şimdi bu fiyata neler yapılabilir diye ben bayağı bir araştırdım. Sonuç olarak benim fikrim şudur:
Anakartım allaha şükür iyi bir anakart lga775 platformu için ve bütün iyi işlemcileri destekliyor. Bundan ötürü ilk olarak işlemcim E6300'ü, Core 2 Quad Q9550 ile değiştirmeyi planlıyorum. Bu bana 350 TL civarı bi masraf çıkaracak.
Sonrasında ise Msi Gtx 960 düşünüyorum ama işte dananın kuyruğu burada kopuyor. Şimdi sorularımı sıralıyorum:

  1. Bu anakart kanımca Pcı-e 1.0 destekliyor ve bildiğim kadarıyla Pcı-e 1.0 en fazla 70w dolaylarında güç sağlayabiliyor ama Gtx 960 150w bir TDP değerine sahip. Öte yandan kartta 6 pin güç bağlantısı bulunuyor. Şimdi ben bu kartı bağlarsam ihtiyacının 70W'ını anakarttan kalanını da 6 pinden mi alır yoksa bi sıkıntı oluşur mu?
  2. Darboğaz oluşur mu?
  3. 350W dandik PSU'mu değiştirmem gerekir mi?

Sistemin geri kalanı aşağıdaki gibidir:
  • Intel Core 2 Duo E6300
  • Asus P5B
  • 4Gb Ddr2
  • 750GB (250+500)Hdd

Yardımlarınızı bekliyorum.:)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
  1. Sıkıntı oluşma ihtimali var. Çok eski anakartlara yeni nesil PCI Express ekran kartı takıldığında PC görüntü vermeyebiliyor.
  2. Alacağın işlemci ile darboğaz olmaz. Şu anki ile olur.
  3. Gerekir. Zaten bu kadar masraf yapıp sistem böyle bri PSU'ya emanet edilmez.

Q6600 gibi daha uygun fiyatlı bir işlemci al ya da komple yeni bir platforma geç zira 4 GB da engel teşkil edecek.
 
@Recep Baltaş görüntünün gelmeme sebebi ne olabilir?
Bir de zaten PSU'ya kafayı takmıştım bayağı bir eski zaten 6 pin güç kablosu da yok.
Bütçe toplam 1.500tl bu nedenle 900tl ekran kartı, 350tl işlemci dersek 250tl kalıyor. Buna da PSU olur diye düşünmüştüm. Ama şimdi aklım çok çelindi. Baktığım incelemeler ve grafiklere göre Q9550 bayağı iyi bir işlemci neredeyse bazı i5 lere kafa tutacak. Anakartıma nedensizce fazla güveniyorum.[emoji2] Sonuçta bir O.C anakart ve bir yıldır şuanki E6300'ü 2.6Ghz O.C. şekilde kullanıyorum. Ayrıca Asus her işlemci için bios yayınlamış ve yanılmıyorsam Q9550 için en son 2014'te güncelleme gelmiş. Yani aslında kanımca tek sorun PCI-e 1.0 .
Bir de şu güç meselesi var bu iki konuya cevap verirseniz sevinirim.

İyi sosyallar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ayrıca işlemciyi düşürsem en fazla 100tl kar edicem yani arada uçurum olmadığından çok da değiştirmek istemiyorum olmuşken iyi bir şey olsun.
 
Asus P5B eski yonga setine sahip bir Anakart. Eğer edinebilirsen P45 yonga setli bir Anakart edin ve rahat et. Q9550 eski ancak performanslı bir işlemci olduğundan Darboğaz sorunu çok fazla olmaz. Haa bu kadar masraf edemem dersen en güzeli İntel Pentium G 3258 tabanlı bir sistem toplaman olacaktır. @Silinen üye
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı