iPhone 5C ücretsiz mi ?

adn1925

Kilopat
Katılım
7 Ocak 2015
Mesajlar
1.377
Makaleler
1
Çözümler
1
Yer
İzmir
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar. Apple'ın sitesinde geziniyordum ve fiyatlara bakıyım dedim. Gördüğüm şey beni çok şaşırttı. iPhone 5c'nin ücretsiz olduğunu gördüm. Bu doğru mudur ?

w0NvPe8.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İngilizce sitesine girince gerçekten ücretsiz gözüküyor. Deneyecek bir baba yiğit yok mu ? :)

Şimdi baktım da, operatöre taahhüt verilerek ücretsiz alınabiliyor. Türkiye'de anca taksit yaparlar.:(
 
Bunun benzerini görmüştüm. GSM operatörleriyle bazı anlaşmalar yapıldığında yukarıdaki fiyatlara sahip olunabiliyordu. Yani iPhone 5C için para ödemiyordun daha doğrusu ödemiyor gibi gözüküyordun. Operatörle yapılan anlaşmayı bilmiyorum ama muhtemelen bir süre, bir tarifesine bağlı kalmaktır.
 
Son düzenleme:
Abi 200 dolara İphone 6 var ya bizde 2 bin küsür lirayı bayılalım burada, lanet olsun ya. :D

200 dolara yok, 300 dolara var. O da 810TL'ye denk geliyor. Kalan para da operatör ücretlerine fazlasıyla gidiyor. Bizden daha pahalıya alıyor bile olabilirler. Ancak şu da var her şey miktar değil. Kuşkusuz alım güçleri bizden daha yüksek. Sonuçta dolar kazanıyorlar.
 
Sitede operatörden bağımsız SIM Free almak da mümkün. O zaman da fiyat 700 küsür dolara çıkıyor. Yaklaşık burdakiyle aynı fiyata geliyor. Operatörle alırsanda aynı şeye denk gelir büyük ihtimalle. En az iki yıl taahhütlü seçenekler çünkü.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
5C kontratlı olarak ücretsiz, iPhone 6'nın 199$ fiyatı ise kontratlı eğer sim-free (sim kilidi olmayan) 649$ açıkçası Amerika'da da o kadar ucuz değil.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı