Bilgisayara kapatma komutu verdikten sonra mavi ekran hatası

Katılım
12 Aralık 2013
Mesajlar
1.313
Makaleler
13
Merhaba arkadaşlar az önce bilgisayar tam kapanıyorken mavi ekran hatası verdi. Daha sonra siyah bir ekran çıktı ve galiba disk hata denetlemesi yaptıktan sonra masaüstüne geldi. Sonra C: windows minidump klasörüne baktım dmp dosyası var. Bu dosyayı arşive eklemek için sağ tıkladım fakat arşive ekleme bölümü yok.
Dosya şu şekilde.

Ekran Alıntısı.PNG



Bir de @Recep Baltaş hocamızın paylaştığı bu programı yükledikten sonra bu şekilde dmp dosyası çıktı.
Ekran Alıntısı.PNG


Minidump dosyalarını nasıl paylaşacağım? Arşive ekle seçeneği çıkmadı. Şimdiden yardım edecek arkadaşlara teşekkürler.
Bir düzeltme yapacağım. Özür dilerim winrar'ı yüklemediğim için arşive ekle seçeneği çıkmamış şimdi çıktı. Minidump dosyalarını paylaşacağım.

Dosyayı data file host programıyla Download 050415-10093-01.rar bu şekilde mi paylaşıyoruz? İlk defa dosya paylaşımı yaptığım için tam bilmiyorum.

@Murat5038 hocam yine sana muhtaç kaldım. Bu soruna bakabilir misiniz?
 
Atheros sürücünü güncelle, Samsung'a ait sürücüleri ve yazılımları kaldır (DgiVecp.sys bu dosyayı da silin), Kaspersky'ı güncelle, Realtek güncel sürümü varsa güncelleyin.
1)Realtek sürücüsünün yeni güncel sürümü çıkmış @Murat5038 hocam. Onu güncelleyeceğim.
2)Atheros sürücüsünü bu siteden mi güncelleyeceğim? Drivers for Atheros AR8131 and Windows 7
Bu arada atheros sürücüm AR8131 PCI E gigabit ethernet controller (NDIS 6.20) bunun aynısını mı yüklemem lazım? Yoksa (NDIS 6.20) ibaresi olmayanı mı yükleyeceğim?
3)Kaspersky deneme sürümü bir gün sonra bitiyor başka antivirüs yükleyeceğim.
4)Samsung'a ait yazıcının bir de SSD'nin yazılımı var. Bunları silmem zorunlu mu? Bunların haricinde Samsung 840 evo performance refrestation diye bir program vardı onu kaldırdım.
5)DgiVecp.sys olan dosyayı nereden sileceğim?
 
2- Atheros 2.1.0.21 ise güncellemeye gerke yok çünkü daha güncel olan yok gözüküyor sorun devam ederse farklı bir kart alırsın artık.
4- Samsun'a ait sürücüleri silmen gerekli lazım olan program varsa klasın ancak ilerde tekrar alırsan yeni dumpta sil dersem kalan Samsung yazılımını da silersin.
5- C: diskinde ara bulursun.
 
Tamam o zaman diğer güncellemeleri yapıp sonucu buraya iletirim @Murat5038 hocam.

@ Murat5038 hocam son durumu rapor vermek istiyorum.
1)Realtek ses sürücüsü nisan 2015 tarihli sürüme güncellendi.
2)Kaspersky virüs programını silip yerine yeni 30 günlük deneme sürümü olan kaspersky internet security programını yükledim.
3)Atheros sürücüsü güncel olduğu için güncellemedim.
4)DgiVecp.sys dosyasını sonunda buldum.:) Ama dosyalara tek tek bakarak bulamadım. İnternette yabancı bir siteden nerede olacağı hakkında ipucu buldum. Sitenin dediği yere girdiğimde buldum nerede olduğunu.
Site bu. DgiVecp.sys Windows process - What is it? Bu dosyayı silmek isteyen arkadaşlar için kaynak olur diye paylaşıyorum. Hatta kendimde daha basit şekilde bu dosyayı nereden bulacağınızı söyleyeyim.
Yerel Disk (C):Windows>System32>drivers klasörüne girdiğinizde zaten harf sıralamasına göre bulursunuz kolayca.
@Murat5038 hocam bulmasına buldum ama bu dosyada büyük E harfi var. Hatta resmini koymak istiyorum. Bu mu sizce emin olmak istiyorum. Resimde mavi renkle çizdiğim dosya mı oluyor?
Ekran Alıntısı.PNG


5) Son olarak sizden bir şey daha isteyeceğim ancak bu işlem bittikten sonra söyleyeceğim.
 
Büyük küçük harf fark etmez. Gösterdiğin dosyayı sileceksin. C diskinde "ara" ile bulabilirdiniz. Kolayca bulunabileceği için yerini söylemedim. Çünkü yeri belli sürücülerin. İmzamdaki KIS 2015'i yükleyebilirsin eğer sürüm 2014 ise.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı