700 TL Telefon Önerisi

  • Konuyu başlatan KorayKeçeci
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 3B

Hangi Telefon Alınabilir ?

  • LG L90

    Oy: 0 0,0%
  • Lenovo S580

    Oy: 0 0,0%

  • Oy verenlerin toplamı
    10
  • Anket kapandı .
K

KorayKeçeci

Ziyaretçi
Merhaba arkadaşlar. Bir hafta önce Lumia 820 telefonumu sattım ve yeni bir telefon almak istiyorum. Bu konuda çok araştırdım fakat 4 telefon arasında bir seçim yapamadım. Bilgilerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim ve ilk defa Android bir cihaz alacağım. Bu yüzden güncelleme biraz önemli. :)
Telefon`dan beklentilerim;
-Şarjı 1 günü çıkartsın
-Kamera orta seviye olmasını isterim
-Kronik bir sorunu olmamasını isterim
-Güncelleme desteği önemli

Şimdi konuyu biraz daha açmam gerekirse, ben bazı telefonları ve bu telefonların fiyatlarını buldum. Sizinle paylaşıp görüşlerinizi merak ediyorum.
Telefonlar`ın özellikleri;
LG L90:LG L90 D405 - Full phone specifications
Lenovo S580:Lenovo S580 - Full phone specifications
Asus ZenFone 5:Asus Zenfone 5 A500CG - Full phone specifications
Motorola Moto G:Motorola Moto G - Full phone specifications

Telefonlar`ın fiyatları;
LG L90:LG L90 BEYAZ AKILLI TELEFON - Vatan Bilgisayar
Lenovo S580:LENOVO S580 AKILLI TELEFON SILVER - Vatan Bilgisayar
Asus ZenFone 5:ASUS Zenfone 5 16 GB WHITE - Vatan Bilgisayar
Motorola Moto G:MOTOROLA MOTO G BLACK AKILLI TELEFON - Teknosa
 
O fiyat aralığında en iyi seçim Zenfone 5. Biraz daha detaya inersek;

RAM: Zenfone 5 2 GB RAM ile en iyisi.
Ekran: Zenfone 5 ve S580
Pil: LG L90 Snapdragon 400 ve 2540 mAh ile biraz daha iyi performans verecektir. Kaldı ki hepsi 1 günü çıkartacaktır.
Kamera: Zenfone 5 ve S580
Güncelleme: Moto G aldı. Zenfone 5 ve L90 alacaklar listesinde.

Benim şahsi tavsiyem Zenfone 5.
 
Genel bir değerlendirme yapacak olursak Moto G ve Zenfone 5 buradaki en alınabilir 2 cihaz. Cihazlar birbirine yakın performans sergiliyor. Güncelleme üzerinde biraz fazla durduğunuzdan ben de ona yönelik bir öneride bulunacağım. Normal şartlarda bu bütçeye Zenfone 5 öneriyorum fakat aranan önemli kriterlerden biri güncelleme olduğundan, güncellemeyi almış olan alacak olandan iyidir diyerek Moto G öneriyorum. Ayrıca saf Android'e çok yakın olduğunundan daha fazla güncelleme almasa bile uzun zaman stabillik sorunu yaşamayacaktır.
 
@brk35 Güncelleme konusunda Asus'un 4 serisine bile güncelleme verdiğini düşünürsek sorun çıkartmayacaktır. Ayrıca bu saatten sonra 1 GB RAM'li Andorid cihaz almak ne kadar mantıklı olur ? Kamera konusunda da Asus bir adım önde. Moto G'nin 2013 çıkışlı bir cihaz olduğunu düşünürsek kaç tane daha güncelleme alır meçhul.
 
RAM konusunda @YKTYN haklı. Moto G de güzel telefon ama RAM dolayısıyla ben de Asus tercih ederdim.
Bir de Moto G'de hafıza kartı desteği yok, bilginize.
 
Sanırım dediklerim "Moto G daha iyi" olarak anlaşılmış. Yukarıda da söylediğim gibi, normal şartlarda Zenfone 5 öneriyorum çünkü daha iyi. Güncelleme açısından benim ne düşünerek Moto G'yi ön plana çıkardığımı söylemek gerekirse, ikisinin de son olarak aynı güncellemeyi aldığını düşünelim. Eşit şartlarda gibi gözüküyorlar ama değil. Çünkü İntel işlemcilerle yeni çıkan oyunların ve uygulamaların bazılarında daha önce olduğu gibi yine optimizsyon sorunu olabilir. (Belli bir zaman sonra bu kökten düzeltilecektir) Moto G tarafında ise böyle bir sorun görmüyoruz. Kendisi optimizasyon sorunlarını en az yaşayan, Snapdragon serisi bir işlemci kullanmakta. Buradan anlayabileceğimiz gibi Zenfone 5'in güncellemelere daha çok ihtiycı var. Her kriter bir defa geçerken, güncelleme 2 defa geçtiğinden bu yönden değerlendirdim. Söylediklerim tamamen güncelleme ihtiyacı üzerineydi. Tekrar söylüyorum genel olarak diyorsanız Zenfone 5 almak daha mantıklı.

@YKTYN Moto G'nin aldığı son güncellemeyi, Zenfone 5'in alacağından şüphem yok. Ben iksinin de daha sonra güncelleme almama durumun göre değerlendirdim. İkisinin önü de güncellemeye pek açık gibi gelmiyor bana.
 
Son düzenleme:
@brk35 Çok teşekkür ederim. Motorola Moto G alacağım. Sebebini belirtmem gerekirse, sadece WhatsApp ve Chrome için bir telefona 700 TL vermek istemiyorum. Tabiki ZenFone 5 çok performanslı bir cihaz ama Moto G`de istediklerim için yeterli sanırım. :)
 
@Silinen üye Onlar için Moto G fazlasıyla yeter. Yine de genel olarak Zenfone 5'in daha iyi olduğunun farkında olmanızı isterim. Yanlış yönlendirmiş olmak istemem. Sizin kriterinize göre öneri yaptım.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı