Bosch WAT28480TR veya Beko BK 9101 E ?

Murat Koç

Kilopat
Katılım
28 Mart 2014
Mesajlar
2.002
Makaleler
69
Yer
Istanbul, Turkey
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Profil Kapağı
1523789582
12 yıllık çamaşır makinesi bozuldu. Mecburen yenisi almak zorundayız. Babam almışken iyisi alalım diyor ve 9KG alalım diyor. Bu durumda iki tane model var aklımızda.

Birisi bu: Ürünler - Çamaşır ve Kurutma Makineleri - Çamaşır Makineleri - WAT28480TR

Diğeri de bu: BK 9101 E - 9 Kg - Çamaşır Makineleri Modelleri ve Fiyatları | BEKO

Bunların arasında malzeme kalitesi olarak ne kadar fark vardır? Devir olarak birisi daha çok ama o durum hiç önemli değil lakin annem bütün her şey'i 400 de sıktırıyor. Bunlardan hangisi daha iyidir?
 
9 ay arçelik-beko da staj yapmış birisi olarak Bosch alma. Çünkü Bosch güzel bir marka sağlam mal üretiyor ama servisi hem sıkıntı hemde parçaları aşırı pahalı. Beko güzel marka ama onunda altus gibi bir alternatifi var. İçindeki bütün parçalar arçelik-beko ile aynı sadece dışında tarzı ve markası değişik. Bana kalırsa altus veya beko-arçelik al.
 
Bosch kesinlikle al pişman olacağını sanmıyorum. Şahsen evimizde ki beyaz eşyaların çoğu Bosch marka ve gerçekten adamlar yaptıkları işin hakkını veriyorlar. Çevremde de birçok Bosch marka beyaz eşya kullanan var ve hiçbirinden bu zamana kadar şikayet duymadım.
 
Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Sanırım beko'yu alacağız. Çünkü her yönüyle bir daha cazip geliyor. Bosch olarak da internette okuduğum yazılar ışığında çok ses çıkardığı sonucuna ulaştım. Bu durum gerçekten önemli bir durum lakin 12 senelik makina da çok ses çıkarıyordu. :)
 
İkiside aynı kalitede bizdeki klima ve diğer elektronik ev ürünleri bosch, arçelik, beko. Kalite aynı olunca bunlar ile bosch arasındaki en büyük fark arçelik ve beko'nun türk malı olması. Yedek parçası daha ucuz. Bence Arçelik yada Beko al. 12 yılda bir kere servis geldi oda kombinin vidası gevşediği için çalısmıyordu, gelip hemen yaptılar.
 
Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Sanırım beko'yu alacağız. Çünkü her yönüyle bir daha cazip geliyor. Bosch olarak da internette okuduğum yazılar ışığında çok ses çıkardığı sonucuna ulaştım. Bu durum gerçekten önemli bir durum lakin 12 senelik makina da çok ses çıkarıyordu. :)

İyi seçim beko. servis sıkıntısı çekmezsiniz, Beyazın dediği gibi yedek parçalar diğer markalara göre daha uygun.
 
Bizde Bosch'un 9-10 yıllık bulaşık makinesi var. 2-3 hafta önce aradılar ve o seri bulaşık makinelerinde yangına sebep olabilen bir parça var onu bedevaya değiştirelim dediler. Biz de tamam dedik ve 2 güne gelip parçayı bedavaya değiştirdiler. Adamlar işini biliyo yani Bosch almanı tavsiye ediyorum.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı