RAID 0 SSD'lerin yanına disk takıldığında sistemin takılması

lordbelial

Hectopat
Katılım
8 Mayıs 2015
Mesajlar
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar öncelikle. Elimde 2 tane aynı marka 240 GB SSD mevcut. Bu iki diski sisteme başka bir disk bağlı değilken raid0 (HardwareRaid) ile birleştirip Uefi bir Windows 8.1 kurulumunu sorunsuz gerçekleştirdim. Ayrıca depolama alanımı artırmak için elimde bulunan 2 adet biri 1tb biri 256 GB mekanik diski sisteme eklediğimde sistem ilk başta açılmadı sonrasında ise sadece 256gb mekanik diski görerek açabildim. Sitemi farklı kombinasyonlarla denememe rağmen 1tb diski sisteme gösteremiyorum.( 1 TB'lik disk daha önceden farklı depolama materyalleri için 3 farklı bölüme bölünmüş ve full dolu durumda formatlamak istemiyorum,) yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Gerekl imi bilmiyorum ama anakartım Asus Rampage V Extreme.

@Recep Baltaş @Ali Güngör

Diğer diski okutmayı başardım ama AsMedia SATA express controller ile çözebildim mekanik diskleri asmedia ya bağlayınca açabildim . Asmedia'yı ahci biçimde kullanarak. Ama farklı bir yolu varsa genede mesajlarınızı bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Önereceğim yöntem ASmedia idi zaten :) Ama şöyle de olabilir:
  • ASUS anakartlarda port başına RAID veya AHCI'yı devreye sokabiliyorsunuz.
    • SSD'lerin bağlı olduğu port RAID modunda, diğer disklerin bağlı olduğu portu da AHCI modunda yaparsanız ASmedia kullanmanıza gerek kalmayabilir.
Bu arada güncel değilse BIOS'u da güncelleyin mutlaka.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı