Root nedir, Herhangi Bir Soruna Yol Açar mı ?

mustafaYcolak

Hectopat
Katılım
15 Mart 2014
Mesajlar
47
Yer
Üsküdar, İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar ben S3 mini telefon kullanıyorum ve autotouch diye güzel bi yazılım var. Fakat bu yazılımı kullanabilmem için root yapmam gerekliymiş. Benim sorum, root nedir ve telefonuma bir zarar gelir mi ? (Garanti mühim değil, telefon 2.5 -3. yılına girecek.) Şimdiden teşekkürler.
 
Samsung'un yazılımından kurtulup farklı bir yazılım yüklemeye root denir.
Yavaşlayan ve garanti süresi bitmiş telefonlar için bir nevi kalp masajı gibi görüyorum ben. Özellikle Samsung telefonların baş belası olan ve telefonu yoran TouchWiz arayüzünden kurtulmak için telefon rootlanabilir. Telefonun garanti dışı kalması haricinde herhangi bir sorun teşkil etmiyor, cihazınızı rootlayabilirsiniz.
 
ROOT androidin her dosyasına erişim sağlar. Bu da saçma programlar yüklemediğin sürece yarar sağlar.
 
Root garanti sorunu dışında başka bir sorun teşkil etmez. Şahsen ben rootlu bir GM Discovery kullanıyorum ve cidden işinize yarıyacak hem eğlenceli hemde faydalı uygulamaları kullanmanızı sağlıyor. Garanti sorununuz yoksa yapmanızı şiddetle öneririm.
 
Herkes kafasına göre yorum yapmış. Anladığım kadarı ile root bilginiz yok. Root cihaza tam erişim sağlar, tıpkı windows'da adminstator yetkisi gibi sistem dosyalarına erişim sağlayabilirsiniz. Bilginiz yok ise aşırıya kaçmadiğiniz müddetçe soft brick yapabilirsiniz. Başınızı çok ağrıtır. İyice bilgi sahibi olun. Daha sonra cihazda köklü değişiklikler yapabilirsiniz. ROOT için dikkatli olun iyi kullanıldığı takdirde tadından yenmez ancak bootloop, brick gibi sorunlarla karşılaştığınızda, uğraşın durun fabrika ayarlarına döndürme ve flash tool ile...
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı