1.78 Bot ve 16 Yaşa Göre 52 Kilo Normal mi ?

Baran Curu

Kilopat
Katılım
1 Haziran 2014
Mesajlar
1.260
Makaleler
6
Yer
Eskişehir/Diyarbakır/Istanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Boyum 2 ay önce ölçülene göre 1.78 şuan 1.80 olmuşumdur.
Yaşım 15, 16'ımdan gün almaya 2 ay kaldı.
Kilom 3 ay önce 49 şuan 52.

Yaşıtlarıma göre çok zayıfım ve boyun biraz uzun.
Ayrıca Voleybol gibi spor dallarıyla, Barfiks, Şinav, Mekik gibi egzersizlerle uğraşıyorum.

Yine de zayıfım. Aklımda Protein Tozu alıp kilo almaya çalışmak var.
Ne tavsiye edersiniz?

"Dip not; Yüzüm kaşık kadar yemek yediğim halde.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorun bendede var benim boyum 1.81 ve kilomda 60 bana bile zayıfsın diyenler oluyosa siz fazla zayıf sayılırsınız tavsiyem annenden makarna felan seviyosan o yemekten bol bol yapmasını iste ve herzaman tabağına yemeyi düşündüğünden daha fazla yemek al sevdiğin yemeği çok da olsa az da olsa bitiriyosun sonuç olarak. Protein tozu bence zararlı gibi gerek yok onu düşünme yemeklerde fazla ekmek yiyerek kilo alabilirsin. Şimdiden iyi kilo almalar. :)
 
Kilo işi biraz karışık. Sonuçta herkesin bünyesi aynı değil. Beden ölçüleri neredeyse sizle aynı ekmek arası makarna yiyen arkadaşım var ama kiloda tık yok. Diyetisyene gidebilirsin kilo verdiren bence kiloda aldırabilir yada doktora gidebilirsiniz.
 
Ben 15 yaşıma yeni girdim. 1.78 boy , kilo 54. Basket oynuyorum hergün daha da uzayıcak gibi :D.
 
Çevren aracılığıyla güvenebileceğin bir diyetisyen bulabilirsin. Diyet, düşünülenin aksine, sadece zayıflamak için değil, kilo almak için de yapılır. Bol yiyip, bol spor yapman gerekiyor gelişim için. Protein tozu olayına girme sakın, mecbur kalınırsa doktor kontrolünde. Mazallah metabolizmanın dengesini bozabilirsin, doz aşımı olursa kalp krizi bile geçirebilirsin, şakası yok.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı