AMD FX 6300'de Tümleşik Grafik İşlemci Var Mı?

DrVeno

Hectopat
Katılım
18 Mayıs 2015
Mesajlar
44
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Biraz garip bir soru olacaktır ama arkadaşım işlemci ve anakartı değiştirecek. 600 TL civarı bir para geçti eline, ve 1.3 GHz işlemci kullanmakta ana kartın tümleşik ekran kartını kullanıyor. Geleceğe doğru yatırım amacıyla 6300 ile bu anakartı istiyor. Ekran kartı 2 ay sonra gelecek. Benden rica etti araştırdım ama bulamadım bu anakartın tümleşik ekran kartı özellikleri nedir? Sahip olan varsa paylaşırsa çok mutlu olurum.
 
Öyle bir şey yok, harici kart takmak zorunda görüntü alabilmek için. Dediğiniz AMD APU serisinde ve Intel'lerde olur.
 
başlık değişmiş yanlış olmuş mainboard yazdığımıda hatırlıyorum, kusura bakmayın sınavdan da yeni çıktım yanlış yamışsam
MSİ 970 gaming anakartında tümleşik ekran kartı mevcutmudur acaba?

entegre ekran kartı diyor olabilirler yada bütünleşik ekran kartı o kadar vakıf değilim hep normal ekran kartı kullandım
 
arkadaşım 1.3 ghz intel ( modelini bilmiyorum) işlemciyi anakarta takılı kullanıyor işlemcinin özelliğindenmidir yoksa işlemciden mi kullanır.

Not: zamanında ekran kartımda sorun olduğumda amd 9500 işlemcimle bir süre anakarttaki ekran girişiyle bende kullanmıştım.

Dostum kusura bakma resim yeni elime geçti anakarta bütünleşik ekran kartı olmaz demişsinde, buradaki grafic controller dediği ekran kartı değil mi? yoksa ekran kartı ile işlemci arasındaki bağı yapan chipset bölümü mü?

1.jpg
 
Intel işlemcilerde genelde Intel HD Graphics tarzı onboard ekran kartı olur, bu sayede ekran kartından direk görüntü alabilirsiniz. AMD'lerde APU'lar hariç bu mümkün değildir. Anakart söz konusu değil burada.
 
Buradaki çoğu arkadaş ya çok küçük yaşta ya da gerçekten donanım bilmiyorlar.

Bakın arkadaşlar doğru yeni nesil FX serisinde tümleşik İGpu yok fakat esi nesil diyebileceğimiz AM2 , AM2+ "ANAKARTLARIN KENDİSİNDE" nForce adı altında tümleşik görüntü yongaları mevcuttur. Hatta bir arkadaşımda 9550 sistem vardı onun anakartında da bu yongadan vardı.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı