Serway Fizik ve Palme kitapları konu anlatım beznerliği

gdeniz123

Hectopat
Katılım
29 Haziran 2014
Mesajlar
547
Yer
Bursa
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Merhaba,
Ben fizik olimpiyatlarına hazırlanıyorum. Bu yüzden Serway Fizik kitabı almıştım. Müfredatında üniversite 1. sınıf konuları dediği için almıştım. Şimdi diferansiyel hesap öğrendiğim için fazla kitaba bakmamıştım. Ama bugün birisi 11. sınıf palme konu anlatım kitabını verdi. Ben de biraz inceledim ve akışkanlar mekaniği konusuyla Serway Fizik'te anlatılan akışkanlar mekaniği aynıydı. Hatta akışkanlar dinamiği hakkında palme 11. sınıf fizik kitabı daha fazla anlatıyordu. Mesela enerji de serway fizik'in anlattıkları ile 11. fizik kitabının anlattıkları hemen hemen aynı. Serway Fizik yüksek hızlı cisimlerin kinetik enerjisini de vermiş.

Yani Serway Fizikle 11. sınıf kitabının anlattıkları hemen hemen aynı. Serway Fizik daha ayrıntılı anlatmış. Acaba iki kitabın da Palme tarafından yayımlanmasından mı kaynaklanıyor bu? Eğer öyle ise 12. sınıfın konu anlatımlısını da almayı düşünüyorum. Yoksa Fem'in LYS-YGS konu anlatımını alacağım. Palme'nin 12. sınıf konu anlatımlı kitabında termodinamiği biraz fazla yüzeysel anlatmış - belki de müfredattan dolayıdır. Şimdiden verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim, sizin cevaplarınıza göre karar vereceğim.
 
Selam, daha önceden seninle konuşmak istiyordum. Sınavlarım falan olduğu için fırsat olamamıştı. Şimdi benimle neden konuşmak istiyorsun diyeceksin, senin konularına falan bakmıştım, baya bir ortak yönümüz var (1-2 şey dışında). En büyük ortak yönümüzde "fizik" alanında başarıya ulaşmak gibi gibi... Eğer konuşmak istersen skype bırakacağım. Konuşacağımız çok konu olacağına eminim :). Konuşmak istediğinde bana mesaj bırakırsın.
Skype: [email protected] (profil fotoğrafında bilimle alakalı şeyler var)
 
Tabi ki de konuşmak isterim. Ben de fizik ve matematik çalışmayı ve en nihayetinde anlamayı çok seviyorum. Ama Skype tan ekleyemedim. İsminizi bulamadı. Benim ismimi gokaydeniz1 diye aratırsanız bulursunuz. Hatta facebooktan da Gökay Deniz yazarsanız bulabilirsiniz. Profil resmim her ikisinde de buradakiyle aynı.
 
Bilindiği üzere her yayının her kitabına alanında uzman diyemeyiz. Bunun bir çok sebebi var. Kimi testler, denemeler, soru bankaları ya da yayınlar, yayınevlerine para kazandırmak ya da piyasa ile rekabet etmek için basılırlar. Bahsettiğiniz yayın hakkında bi bilgi sahibi değilim. Ama Palme'nin bazı kaynaklarının alanında uzman olduğunu söylemem gerekir. Ben Felsefe kitabından çok memnun kalmıştım.

Bahsettiğiniz iki yayında aynı yayınevi tarafından mı basılıyor bilmiyorum. Eğer basılıyor ise dediğim şekilde piyasada çeşitlendirme olsun diye basılmış olabilir.
Öte yandan bazı yayınlar birbirlerinin kopyası gibidir. Maksat bilgi içeriği olsun. Liseler için hazırlanılan ek kaynaklarda Milli Eğitim Bakanlığı'nın ders kitapları da baz alınır. Sıfırdan bir kaynak hazırlamak hem yayıncı için hemde kitabı hazırlayan zümre için zahmetli olablir. Bu birazda yayıncının nasıl kitap istediğine bağlı.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Kafanıza takılan sorular için bana ulaşabilirsiniz.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı