Çözüm No Tables Found - Windows 8 Şifre Kırma Hatası

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Arkadaşın 4. Madde de dediği /media/UUI bende yok idi, biraz klasorlere baktım, media/sdb1/tables/vista_proba_free dosyasinda buldum. ve oraya yukledim.
 
Güzel güzel yazdım her şeyi çalıştırdım waiting de kaldı 1 saattir. Bu üçüncü deneme artık derdi ne de çalışmıyor :'(
 
Kardeş bende ne vista free'yi buldu ne de config dosyasını. Ciddi söylüyorum yok dosyalar arasında. Aradım yok. Opcrack değişmiş ilk başta da şöyle bir ekran geliyor. Warning:no partition containing hashes found.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Abi benim bilgisayarim asus ama senin ikinci yazdiğin kod geçersiz oluyor yani şu kod
/media/disk/windows/system32/config. Benim bilgisayarimin kodunu söyler misiniz? Lütfen yardim edin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Herşeyi yaptım verdiğin dizinler tam uyuşmyordu kendim bulup seçtim %100 RAM oldu ve bulmaya başladı ama 51 dk bekledikten sonra bi baktım not found yazıyor başka yolu yokmu bu hatayı düzeltmenin :( Yardım lütfen...
Buda görüntü
yMzW10.jpg
 
Arkadaşlar bildiğiniz gibi @Recep Baltaş 'ın Unutulan Windows 8.1 Şifresini Öğrenme » Technopat Windows 8 şifre kırma rehberi var. Ama bende dahil bir çok kişi "No Tables Found" hatası ile karşı karşıya geliyor. Bende karıştırarak çözümü bulmayı başardım. Anlatıma hatadan başlayacağım. Zaten @Recep Baltaş hepsini anlatmış. :)

Ve hata. Burada "Enter"e basarak devam ediyoruz.

Eki Görüntüle 12749

2- Karşımıza çıkan seçeneklerden "Ophcrack" seçeneğine tıklıyoruz.

Eki Görüntüle 12751

3- Açılan pencere görüldüğü gibi bomboş. Biz bunları manuel olarak ekleyeceğiz. "Tables" butonuna tıklıyoruz. Açılan pencerede "Vista free"ye tıklıyoruz ve ardından "Install" butonuna tıklıyoruz.

Eki Görüntüle 12752

4- "Directory" kısmına aşağıdaki kodu yazıp "Choose" butonuna tıklıyoruz.

Kod:
/media/UUI/tables/vista_proba_free

Eki Görüntüle 12753

5- İşlem tamamlandığına göre buradan "OK" butonuna basarak çıkıyoruz.

Eki Görüntüle 12755

6- Sıra geldi kullanıcı bilgilerimizi eklemeye. "Load"a tıklıyoruz ve seçeneklerden "Encrypted SAM"a tıklıyoruz.

Eki Görüntüle 12756

7- Çıkan pencereye aşağıda verdiğim kodu yazdıktan sonra "Choose" butonuna tıklıyoruz.

Kod:
/media/disk/Windows/System32/config

Eki Görüntüle 12757

8-"Crack" butonuna tıklıyoruz ve şifreyi bulmaya başlıyoruz.

Eki Görüntüle 12758

9- Ve şifremiz bulundu. Denemeye geçebiliriz :) Not : Burada biraz bekleyebilirsiniz. "100% in RAM" olduktan sonra şifreyi bulmaya başlayacaktır.

Eki Görüntüle 12759

Şifreyi not ettikten sonra bilgisayarımızı Windows ile açıp not ettiğimiz şifreyi girerek oturumu açabilirsiniz.

Notlar : VirtualBox ve PC'de denenmiştir. VirtualBox'ta anlatılmıştır. :)

Flood etmiş olmayayım ama arkadaşlar sizde deneyip sonuçları paylaşır mısınız ? Başarılı olanlar veya olmayanlar mesaj yazabilir. Sorun olduğunda sadece ben değil buradaki herkes çözmeye yardımcı olabilir. :)

Konu günceldir. Lütfen yazın artık. :D

Hocam aynı sorundan benzen muzdariptim ve senin konuna rastladım. Ancak bende dediğin yöntem işe yaramıyor. Şöyle ki;

Windows 8.1 Enterprise 64Bit yüklü Toshiba Satellite C660-1LV model notebook'un local hesabında bulunan şifreyi bu program ile kaldırmayı denedim. Öyle recep baltaşın anlatımındaki gibi bilgisayar başlar başlamaz da ophcrack devreye girip taramaya falan da başlamıyor yani.

Ophcrack'ı usb'ye yazıp sistemi bu usb'den başlattığım için vista_proba_freee dosyası, sendeki sanal makinenin aksine bende disk değil, sdb1'in içindeydi ve /media/sdb1/tables/vista_proba_free yolunu göstererek ekledim.

Ardından Ophcrack'a gelip Load/Encrypted SAM'a tıklayarak, SAM dosyasının bulunduğu /media/SİSTEM/Windows/System32/config yolunu gösterip Choose diyorum lakin No SYSTEM file has been found in . hatası veriyor.

oglNmX.jpg

94lrBo.jpg


Acaba sistemin kurulu olduğu klasörün adını SİSTEM koyduğum için ve bu linux'da İ harfini ? olarak algıladığı için mi böle saçma bir sorun baş gösterdi dedim ama Look in: bölümünde büyük İ harfi sorunsuzca yazıyor. Kaldı ki SİSTEM yazısını küçük de yazmayı denedim lakin gene fayda etmedi.

Halbuki SAM klasörü de belirttiğim yolda mevcut;

OqO8p4.jpg


Şifreyi bulmasını da geçtim, en azından şifre taramasını başlatsam uğraştığıma değecek de gam yemeyeceğim. Başka şifre kırıcı programlarda var ama şu illet programda bu kadar uğraştım diye muvaffak olmadan bırakmak istemiyorum. Yardımcı olursanız minnettar kalırım.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı