2500TL'lik Sistem ve Evga GTX960 4GB'ın Artıları

Wystari

Hectopat
Katılım
14 Nisan 2015
Mesajlar
159
Arkadaşlar son zamanlarda yeni bir sistem kurmayı düşünüyorum. Bütçem çok değil. 2500-2600 TL gibi. GTX970'e zorlamak istemiyorum bu yüzden GTX960'a karar kıldım. AMD değil Nvidia bir kart olmasını istiyorum ayrıca. Önceden MSI ya da Asus GTX960'dan birini alacaktım fakat EVGA 4GB gözüme çarptı. Çok pahalı değil tabi diğerlerinden pahalı ama ben neden olduğunu öğrenmek istiyorum. Bu 2GB'lık farkın oyunlardaki performanslarda etkisi var mıdır? Bir de normalde 2GB'lık 960'a 500W psu düşünüyordum, miktar arttığı için güç gereksinimi de artar mı? Son olarak anakartı MSI H97 Gaming 3 olarak düşünüyordum fakat daha ucuz olsun diye yine MSI'nın H97 PC Mate'ini kattım. Yine ne farkı vardır muhtemelen eksiği var ama, eksiğini öğrenmek istiyorum.

İşte sistem:

adaasda.png


Cevap verecek var mı?
 
PSU'nuz yeterli. 4 GB avantajı var. Normal bellekleriniz hariç ekran kartındaki belleklerde kullanılıyor. Bellekler sınırı geçince ani FPS düşüşleri başlıyor. Benim bildiğim bu şekil. Belki başka avantajları da vardır.
 
Eğer gerçekten GTX 960 almaya kararlıysanız bu kararınızı hiçbir AMD ekran kartı değiştirmeyecektir biliyorum.

Fakat yinede 20-30 TL ekleyip Msi B85M Gaming Anakart almak bence daha mantıklı olacaktır.
Pc Mate anakartlar hiç etkileyici değil ve Gaming anakartların çoğunun daha iyi bios temaları ve hoş görünümleri var.
 
Forum da 3-5 kişiden ana kart hakkında kötü yorumlar duymuştum. Bütçeniz el veriyorsa H97 Gaming 3 önerebilirim.
Z97 PC Mate için o. Sistem gayet iyi. Fakat kasayı 600 W yapmalısın.Ve HDD'yi Seagate olarak değiştir.Ram tek modül 8 GB CL9 yapılmalı.Şu an gereksiz olsa bile ileride sistem upgrade isteyecektir.Anakart Msı B85M Gaming tercih edilebilir aradaki fark ödenecek kadar bütçe var ise.
 
Araştırmalarıma göre aynı yonga setlerini kullanmalarına rağmen Gaming 3 anakartlarda daha iyi RAM mimarisi mevut. Ayrıca daha yeni nesil ses portları ve killer ethernet gibi teknolojiler mevcut. Pc Mate için, Gaming 3'ün kırpılmış versiyonu diyebiliriz. 2Gb yerine 4Gb tercih etmek oldukça mantıklı. Oyunlardaki dokular o anki görüntüyü, kartın hafızasına yükler. Yani hafıza miktarınız arttıkça ekran kartındaki yük azalacaktır ve doğal olarak daha yüksek fps sunacaktır. Örneğin GTA V oynarken daha yüksek ayarlara getirebileceksiniz. Yada Shadow Of Mordor gibi yüksek Vram isteyen oyunlar daha rahat açılacaktır. Güç artışı mimari ve çekirdek hızına bağlı olarak artar. Vram bu durumu pek etkilemez.
 
O zaman sadece anakartı H97 Gaming 3 yapacağım tabi gerçekten gerekliyse. Ama hala şu RAM'leri tek slot 8GB yapsam mı karar veremedim. Ayrıca B85M'nin H97 G3'ten gibi bir farkı var?
 
Arkadaşlar B serisi anakartlar micro atx değil mi? Neden micro atx önerdiniz merak ettim. Ram'leri mümkünse dual-chanel yani 2x4Gb şeklinde alın. Biri çift şeritli diğeri tek şeritli gibi düşünün.
 
Dual Channel RAM'ler ile Single Channel RAM'lerin arasında bir uçurum yok.İleride upgrade etmesi gerektiğinde 32 GB RAM'e çıkabilir.B serisi Anakartlar değil M ibaresi olan Anakartlar Micro Atx'tir.Oyun oynasanız bile Gaming serisi almanızın size çok aşırı bir artısı yok.Asus H97 Plus Anakart veya Msı B85M Anakart tercih edilebilir.Fiyat olarak yakın kartlar.Dediğim gibi arada bir uçurum yok.Birazda göz zevkinize göre.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı