Assassin's Creed Unity Hakkında görüşlerim

Merhaba arkadaşlar, yeni bilgisayarı alalı neredeyse 1 hafta oldu ve aralıksız bu süre zarfında AC: Unity oynadım. Sizlerle oyun hakkındaki düşüncelerimi paylaşmak istedim. İnşallah beğenirsiniz.

Öncelikle oyunun en çok eleştirilen noktaları optimizasyon sıkıntıları ve çeşitli buglardı. Ben 1.5 Patch'ini yaparak oynadım ve GTX 970 ile en yüksek ayarda hiç takılma kasma olmadan aşırı derecede akıcı olarak oynadım. Eğer sizde oyunda takılmalar, buglar vb. varsa en son çıkan updateyi yapmanızı öneririm. Şimdi geçelim oyunun artı ve eksilerine;

Artılar
  • Bütün yeni nesil oyunları Ultra ayarlarda gördüm, ancak bu kadar iyi grafik sunan bir başka oyun daha görmedim. Oyunun grafikleri resmen insanı büyülüyor.
  • Yenilikçi dövüş sistemi.
  • Serinin diğer oyunlarına göre daha akıcı bir oynanış yapısına sahip olması.
  • Zevk veren suikast görevleri.
- Görevlerde keskin nişancılar, zırhılılar ve alarm çanları(başka askerlerin gelmesini sağlayan şey) olduğundan sizin taktik yapmanız gerekiyor ve bu da oyunun eğlencesini ve zevkini arttırıyor.
Eksiler
  • Maalesef oyunun optimizasyonu iyi değil. Patchlerle iyi duruma gelse de herkes 5.000 TL verip sistem toplayamıyor. Ben GTA 5'i High'da oynadığım eski bilgisayarımda AC: Unity'yi en düşük ayarda kasmadan oynayamamıştım.
  • Dövüşler çok zor. 5-10 kişinin arasına girdiğinizde bir şansınız kalmıyor. Önceki oyunlarda dövüş sistemi çok kolay diye şikayet edip duruyordum ancak bu oyunda da fazla zorlayıcı olmuş. Hiç ilaç kullanmadan bir görevi 10-15 kişi öldürerek tamamlamanız imkansız gibi.
  • Güncellemeleri yapmama rağmen bayağı bug gördüm. Ayrıca dün bir boss savaşında oyunun tuşları görmeme bugu yüzünden başka bir arkadaşın savesini indirmek durumunda kaldım.

Genel Puanım
  • 8.5

Arkadaşlar oynadığım oyunlar hakkında görüşlerimi belirtmemi istiyorsanız lütfen emeğimin karşılığı olarak mesajımı beğenin ki bende moral alıp oynadığım oyunları sizlerle paylaşayım. :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun orjinal mi kardeşim ?
Bende GTX960M ile oynamaya çalışıyorum fakat 1920x1080p de ultrada oynayamıyorum. Oynuyorum ancak kasılmalar oluşuyor. Çözünürlüğü düşürüyorum ve high ayarlarda oynuyorum ancak yine çok az fark edilebilecek kasılmalar oluyor. Oyunum korsan. Ondan mı kaynaklanıyor acaba ? Ya da bir çözümü var mıdır?
 
Oyun orjinal mi kardeşim ?
Bende GTX960M ile oynamaya çalışıyorum fakat 1920x1080p de ultrada oynayamıyorum. Oynuyorum ancak kasılmalar oluşuyor. Çözünürlüğü düşürüyorum ve high ayarlarda oynuyorum ancak yine çok az fark edilebilecek kasılmalar oluyor. Oyunum korsan. Ondan mı kaynaklanıyor acaba ? Ya da bir çözümü var mıdır?
Patch yükle performans artışı olur. Ama eğer beğendiysen ve bütçen de karşılıyorsa satın alman en doğrusu :)
 
Bilgisayarı yeni aldığım için açıkçası oyuna verecek bir bütçem kalmadı.. Ancak korsan oyuna patch yüklemek mümkün mü ? Ve mümkünse bunu nasıl yapabilirim yardımcı olabilir misiniz ?
 
Bilgisayarı yeni aldığım için açıkçası oyuna verecek bir bütçem kalmadı.. Ancak korsan oyuna patch yüklemek mümkün mü ? Ve mümkünse bunu nasıl yapabilirim yardımcı olabilir misiniz ?
Yükleyebilirsin. Ancak korsana destek verilmediği için buradan anlatmayayım. Ayrıca oyunun kasması da oyunun yeterince optimize edilmediğindendir dostum. Ben GTA V'i high ayarda oynadığım, eski bilgisayarımda Unity'yi oynayamamıştım.

Arkadaşlar oyunum korsandır. Bunu da hemen açıklayayım normalde ben insanların emeğini yemeyen bir insanım beğendiğim oyunları satın alıyorum. Ancak Ubisoft gibi bir sadece para kazanmayı hedefleyen, oyunu yarım çıkaran ve optimizasyon sorunları bulunduran şirketlere para vermem. Ha Rockstar mesela daha önce Ubisoft gibi PC'yi bitirmek konsol aldırtmak istiyordu, oyunları sorunlu çıkarıyordu fakat en sonunda satışlar düşünce adam akıllı optimizasyon vb. yapıp oyunu piyasaya sundular herkeste normal bir şekilde oynayabildi. Onu zevkle aldım oynadım mesela. :) Siz de PC kullanıcılarını göz ardı eden oyun şirketine para vermeyin akıllansınlar.
 
Şuan bilgisayarımda yüklü dostum. Ancak ne bileyim, Unity'ye göre biraz daha renksiz geldi. Unity'deki dükkanlar çatılar falan o kadar güzel görünüyor ki oynarken ''işte grafik budur'' diyor insan. Ben bir tek yeni nesil oyunlardan Batman Arkham Knight'in Unity'den daha iyi grafiklere sahip olduğunu düşünüyorum ki o da çıkmadı.


Teşekkür ederim. :) Vallahi Ubisoft'a Watch Dogs'un grafiklerini kıstığından beri güvenim kalmamıştı ancak bu sefer yiğidi öldürüp hakkını yememek lazım güzel iş çıkarmışlar.
Hocam şu an Witcher 3 için çok güzel mod yaptılar. Yanlış hatırlamıyorsam vanilla ve icefx v5 gibi modlar vardı(hatta karşılaştırması var). Oyunu resmen gerçekçi hale getirmişler :) Benim deyimimle E3 2013 görüntüsüne yaklaşmış duruyorlar :D
 
Geçen senelerde %50 indirimle 40 tl olurdu ac serisi şimdi 90 tl gelde arala sövme. Unity ve sonrasında modernli desmondlu sahneler olmayacak diye biliyorum doğru mu?
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı