Yurtdışından Telefon getirirken neler yapılması gerekir?

Mert Uyar

Kilopat
Katılım
12 Nisan 2014
Mesajlar
144
Makaleler
1
Yer
Istanbul, Turkey
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, bu yaz Almanya'ya seyahat edeceğim. 18 yaşından küçüğüm. Pasaportum var. Biletlerimi de aldım. Saturn elektronikten veya oradaki başka bir elektronik marketten telefon alacağım. Bu aşamaları baştan sonra anlamak istiyorum. Sorularım bunlar:

1) Telefonu kaydettirmek için ne kadar harç yatıracağım?
2) Telefonu yurtdışından alıp Türkiye'ye giriş yaptığımda mı işlemlere başlıyorum?
3)Almanyada hangi elektronik market daha ucuzdur?

Değerli cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler. @Recep Baltaş @Ali Güngör
 
Bu soruya burada cevap bulamazsın. Bununla ilgili bilgili olan üyeler genelde teknoseyir çatısında oluyor. Oraya üye ol ve mesajına murat gamsızı etiketle o sana uygun bir cevap verecektir.
 
Bende yurtdişindan geldim.
Telefonu Almanya'dan alıp Türkiye'de konsolosluğa gidip giriş çıkış belgesi almalısın. O belge ile vergi dairesine gidip telefonu TR'de açtırmak icin para ödemelisin. Tam rakam aklımda değil ama 110 TL'yi geçmemişti. O kağıt ve faturalar ile senin kullanmak istediğin operatöre gidip pasaportun ile telefonu adına açacaklardır. Dikkat etmek gereken konu TR'ye girdiğin zaman 30 gün içinde bu işlemleri yapmalısın. Ve sadece yurtdışından Türkiye'ye gelen 30 günü geçmeyen Türk vatandaşı yapabilir bu işlemi.

Almanya'da elektronik marketler aşağı yukarı aynı. Apple cihaz alacaksan hiç fiyat farkı olmayacaktır. Ama orada bir site var, sahibinden gibi oradan bulabilirsin ucuz ürünler. eBay Kleinanzeigen | Kostenlos. Einfach. Lokal. Anzeigen gratis inserieren mit eBay Kleinanzeigen

Mağaza dersen Saturn ve Media markt var ucuz olanlar.
Almanya'da telefonlar kimlik üzeri kayıt edilmez. Parayı verip istediğin kişi veya dükkandan alırsın. Bu telefon kartlara da geçerli.
 
Arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Ayrıca bu forumda onlarca bilgili insan var neden bulamamayayım. Resmi makamların internet sitelerinden tam bir şey anlayamıyorum. Desteğiniz için saolun. Telefon + 140 Tl civarı bir fiyat vereceğim sonuç olarak.
@Murat5038 @Stereoturk çok teşekkürler. Saturn'den almayı düşünüyorum. Sony alacağım sanırım. Z3 compact olabilir.

Ayrıca E-Devlet kullanımından söz edilmiş BTK'nın sitesinde. Ben E- Devlet kullanamıyorum yaştan dolayı. O nasıl olacak?
 
Neyse benim bilgisizliğim olsun. 2 günlük konuya cevap vermesem yada böyle bir cevap yazmasam cevap filan geleceği yoktu. Bunu sende gördün benim mesajımdan sonra cevap geldi. Neyse sadece haksız yere ceza yediğim ile kaldım. Siz cevabınızı aldınız önemli olan bu. :) :D
 
Cezalar durumun farkında olmanız içindir. Konuya cevap verilmedi ise beklenmeli, cevap gelmiyorsa yöneticilerden bir veya birkaçı etiketlenmelidir. Bunu söylememize gerek yok. Bilgi seviyesini de bilmeden komple siteyi itham etmemeniz gerektiğini öğrenmiş oldunuz.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı