Lol Hesap Dolandırıcılığı

Elinde resmi bir kanıt varsa ticarete dair tamam ama olduğunu sanmıyorum.

Ayrıca yasaları yeterince okuduğumu düşünüyorum bi' aralar kafayı bozmuştum çoğunu tekrar tekrar okudum. Biraz daha sakin cevap verirsen sevinirim. Güveni kötüye kullanma diye bir durum var @Aydın K . Özgür iradesi ile yatırdığı için parayı hiçbir sonuç çıkmaz gibime geliyor. ( En azından yasalara göre böyle). Tabii burası Türkiye, umarım alır geri parasını ya da karşı taraf cezasını.
Sakinim zaten. Bu arada yasaya göre " bir kişiyi kandırabilecek nitelikte hile ve desiseler yaparak hataya düşürerek veya mağdurda esasen var olan hatadan hile ve desise kullanmak suretiyle yararlanarak onun veya başkasının zararına, kendisine veya başkasına haksız bir menfaat sağlamak dolandırıcılık suçunu oluşturur. "
 
O alıntıyı yaptığın yerin tamamını okursan ne demek istediğimi anlayacaksın. Konuşmanın, alışverişinin bütün mesajlarını görsek daha net konuşabiliriz. Fakat ağırlatıcı bir neden yoksa bu kadar basit bir dolandırıcılıkta sadece pişmanlığı kullanarak bile ceza almaz.
 
Yahu kimin umrunda LoL'ün kuralları. Burada bir dolandırıcılık var ve bunun savcılığa intikal etmesi gerek. Bankan ile iletişime geç. Savcılığa bütün delilerini hazırla ve suç duyurunsda bulun.

Eğer bu olayın arkasını bırakırsan seni Sosyal'den banlarız. O kadar gıcık oldum herife. 25 TL için yapılana bak ya.
 
Bankanın haksız aldığı 1 Tl işlem ücreti için dava açılıyor. Ha 25 Tl için değer mi? Neden olmasın. Hele ortada onur ve gurur zedeleyici bir aldatma varsa... Belki kaç tane genci bu yolla aldattı haksız yere kazanç elde etti bu parazit, embesil, küçük beyinli yaratık. Dava sonucunda zanlı sadece 25 Tl vermez belirli bir cezada alır yaş iyi niyet vs. cezası paraya çevrilir bilinmez vs. vs. yani bir daha bu işlere girişmez. Eğer sen dur demezsen o embesil durmayacaktır. Önemli olan o varlığın ceza alması.
 
Ben 25 TL'yi kıçımdan ter gelerek 9 saat çalışarak kazanıyordum. Adam dolandırıyor insanları ve bu yanına kar kalıyor hakkınız aramazsanız ömür boyu sömürülürsünüz. Arkadaşların dediklerini yap delilini hazırla ve savcılığa git kim bilir senin gibi kaç kişiyi daha dolandıracak ve bu ona ders olur.
 
Bir bardak soğuk su iç kardeş. Aynısı arkadaşın başına geldi ve hiçbir şey yapamadı. LoL de hesap satış-alımı yasak dolayısıyla sadece FB konuşmalarını attık ve hesabı perma ban yedi. Onun dışında polise falan gidince hiç iplemiyorlar bile. 25 TL için pek birşey yapacaklarını sanmam. Yani şuan sen dolandırılmıyorsun. Bu aynen şuna benziyor: Sen birinden gidip uyuşturucu almaya kalkışıyorsun ama adam uyuşturucuyu göndermiyor. Hadi bakalım ne yapacaksın? Polise gitsen suç gitmesen adamın yanına kar. Aynı o durum. Polise gitsen hesap banlanacak o kadar. Ki polis olayla ilgilenir mi bilmiyorum bile. Recep Baltaş abimiz ve diğerleri sanırım LoL'de sihirdar kanunlarını bilmiyorlar. O yüzden polisle veya suç duyurusu ile çözüleceğini sanıyorlar. Ne yazık ki yaptığın şey illegal. Yani illegal bir işten nasıl dava açarsın bilemiyorum.
 
Paranı geri vermediyse TCK 157.Maddeye göre suç işlemiş sayılır nakit parayı alan taraf, suç duyurusunda başvur. Haklı taraf sensin kazanıcaksın ancak adamla birebir iletişime geçmeye çalış farklı bir hesap vs ile . Uğraşcağın zaman ve paraya deyicek miktar söz konusu değil.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı