R9 280x Almalı mıyım ?

Evga almanı öneririm. ASUS'un ekran kartları da güzel. Sapphire kullanmadım hiç ama bu kadar insan sorunlu diyorsa bir problemi vardır her ne kadar ben bir sorun yaşayacağınızı düşünmesem de. Ama yine de genel olarak tercih edilen markaları tercih etmenizde fayda var.
 
Dediginiz mantikli bir yerde okumuatum sapphire iyi diye sonra yonetixiler falan kotulemeye basladilar markayi fazla butcem yok ben yine onu alirim siye dusunuyorum
 
Sapphire eski bir marka fakat malzeme kalitesi olarak bir Asus, MSI değil zaten bunu ucuz olmasından anlayabilirsiniz, soğutmasından memnun olanlar görüyorum ama almışken daha iyisini alın derim. Sonra başınız ağrıyabilir, iade etmeyi isteme ihtimaliniz diğerlerine göre daha yüksek.
 
Asus R9 285 STRIX OC Edition 2GB GDDR5 256Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar
850 lira bütçem olsa ve ekran kartı alacak olsam son kararım bu olurdu. Not:Eksik yazmışım. AMD alacak olsam benim alacağım bu olurdu.)
NVIDIA kart istiyorsan da tabi ki çok seçeneğin yok GTX 960
Onda da benim önereceğim ekran kartı
Evga GTX960 SuperSC ACX 2.0 GDDR5 2GB 128Bit DX12 Nvidia GeForce Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar
Evga'ya insanlar pek sıcak bakmıyor nedense. Ben kesinlikle Evga öneririm. Ve en yüksek performansı da bu karttan alırsan GTX 960 'lar içinde, güvenebilirsin dediğime.
Yani NVIDIA alacak olsam bunu alırdım.
 
Son düzenleme:
R9 285 ile R9 280 arasındaki FPS farkını soruyorsan bence fark falan yok sadece biri daha güncel bir kart. Olsa olsa 1-2 FPS fark olur. Hatta bazı oyunlarda R9 280'in daha fazla FPS verdiğine bile tanık oldum herhalde markaları farklıydı.
AMD mi NVIDIA mı dersen de... Bilemiyorum ikisinin de güçlü olduğu bazı faktörler var. NVIDIA daha az enerji kullanıyor. Daha verimli bir kart. DX 12 desteklemesi de tabi önemli bir faktör ilerisi için özellikle. AMD de bazı oyunlarda daha yüksek FPS veriyor. Ve fiyat olarak NVIDIA kartlardan daha uygun.
Hepsini toplarsan bilemedim, daha uyguna kart almak isteyen biri R9 280 - R9 285 alabilir. Ama performansta bir adım önde GTX 960 bunu söyleyeyim.
Ve GTX 960 lar içinde değerlendirirsek de EVGA almanı kesinlikle öneririm. Çekirdek hızı diğer markalara göre bariz daha hızlı. Bu da doğal olarak performansa direk etki eden bir şey. Soğutmasından da şikayet eden görmedim açıkçası. Alıcılar genellikle MSI & ASUS tercih ediyor. Tekrarlıyorum, alacaksan kesinlikle EVGA almanı öneririm ama sende de bu takıntı varsa ASUS StriX almanı öneririm, onların da çekirdek hızı MSI ile kıyaslandığında daha yüksek.
Yani yine çok şey yazdım :) Uzun lafın kısası ben AMD alacak olsam Asus StriX R9 285 alırdım. NVIDIA alacaksam EVGA GTX 960 alırım. 100 lira fazla fiyatı. Durumun varsa al derim.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı