Güç kaynakları Kaç Watt'sa O Kadar Mı Güç Harcar?

Katılım
5 Şubat 2015
Mesajlar
18
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamlar;
Arkadaşlar yaklaşık 11 ay önce bir kasa toparladım. İşlemci, anakart, ekran kartı, RAM bunların hepsini ben kendim seçtim ama güç kaynağını kasayı toparlayan bilgisayarcıya bıraktım güya tanıdık diyerek güvendim. Fakat sonradan fark ettim ki sanki biraz fazla enerji çeken bir güç kaynağı kullanmış sizden ricam bu konuda bilgili olan arkadaşlardan acaba benim sistemim ne kadar güç çeker artı olarak bir şey daha sormak istiyorum. Kasada yeterli bile olsa 650 Watt yerine 1000 Watt bir enerji kaynağı olsa zararı olur mu? Ya da elektrik faturasına nasıl yansır?

Sistemimi aşağı yazacağım önerisi olan arkadaşların önerilerini de dikkate alabilirim. Yardımcı olursanız çok sevinirim sistemim;
  • İşlemci : Intel 4770k
  • Anakart : Asus z87 plus
  • Ekran kartı : Asus gtx 780 ti oc
  • RAM : Kingston hyperx beast ddr3 2400 mhz cl11 xmp
  • Kasa : Zalman z11 plus
  • Sabit Disk : Samsung 7200 rpm 500 gb
  • Not kasamda sd kart yuvası DVD rom bulunmamaktadır.
Şu anda kasa üzerinde Codagen 1000 watt güç kaynağı bulunuyor.
 
Güç kaynağınız istenilen gücü verir. Sisteminiz ne kadar güç ister ise o kadar güç verir yani. 500W lık bir güç kaynağı satın aldınız diye sürekli 500W güç harcayacak gibi bir durum söz konusu değil. Sisteminiz %100 yük altında iken 330W civarı bir güç harcayacaktır.
 
Eğer güç kaynağı kaliteli ve sertifikalı ise güç kaynağından bilgisayarın istediği güce yakın değer çekmeye çalışır yani atıyorum bilgisayar 350W istiyor ise güç kaynağıda 365-370W çeker tabii sertifikalıysa.
 
Güçkaynağın Güzel. Sistemin gerektirdiğinden fazla elektirik harcamaz.
Ama Senin sistemine 1000w PSU çok bence hatta abartı da diyebiliriz.
 
Yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim , işte bazı insanların sırf kar edebilmek için yaptıklarını görüyorsunuz birde bilgisayar teknik servisiyim diye geçiniyorlar ...
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı